BİTKİ KORUMA EĞİTİMİ

BİTKİ KORUMA EĞİTİMİ
KONYA
05.02.2014

Konya Şubemizin düzenlediği Bitki Koruma konulu eğitime meslektaşlarımızın ilgisi yoğundu.

 

Konya Şubemiz tarafından düzenlenen ve beş gün sürecek olan Bitki Koruma konulu eğitim 5 Şubat 2014 Çarşamba günü başladı.

Bitki Koruma alanındaki bilgi ve deneyimini artırmak, geliştirmek ve aynı zamanda Tarım Danışmanlığı belgelerinin vize edilebilmesine yönelik olarak düzenlediğimiz eğitime meslektaşlarımızın ilgisi yoğun oldu.

Eğitim, Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ‘ın açılış konuşmasıyla başladı. Tarım ürünlerinin yetiştirilmesi, hasadı, işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve pazarlanması aşamalarında; her türlü hastalık ve zararlılar konusunda teşhis, ilaç ve metod önerisi, mücadele, planlama ve uygulamaların denetlenmesi, gazlama (fümigasyon) gibi faaliyetlerin Ziraat Mühendisleri tarafından yürütüldüğünü ifade eden Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ şunları kaydetti;

"Biz bu eğitimi almış Ziraat Mühendislerinin sınava tabii tutulmasının yanlış olduğunu tartışırken, bugün kimyagerlerle, eczacılarla ortak iş alanı olup olmadığını üzüntü ve büyük bir zulle hukuki boyuta taşımış bulunmaktayız. Her mesleğin kendine göre güzellikleri ve özellikleri vardır, zirai mücadele, alannda, bayide, her yerde ziraat mühendisleri tarafından yapılmalıdır. Kamuda çalışan, serbest çalışan veya sivil toplum kuruluşunda görevli tüm meslektaşlarım lütfen mesleğimize sahip çıkalım."

 

Okunma Sayısı: 206
Fotoğraf Galerisi