BİTKİ KORUMA ÜRÜN BAYİLERİ İLE TOPLANTI

BİTKİ KORUMA ÜRÜN BAYİLERİ İLE TOPLANTI
İZMİR
18.06.2012

Bayi meslektaşlarımızla son günlerde yapılan uygulamalar ve sorunlar üzerine toplantı yaptık.

 

 

Son günlerde mesleğimize yapılan saldırılar (Eczacılara Bitki Koruma Bayiliği Yetkisinin yeniden verilmesi) ve Bitki Koruma Ürün Bayileri`ne yapılan denetim ve uygulanan cezalarla ilgili toplantımızı 18 Haziran Pazartesi 20:00-23:00 arası Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleştirdik.

Üç saati aşkın süren toplantı Eczacılara yetkinin yeniden verilmesi, Denetim ve Cezalar, Mesai Saati Uygulaması, Denetim ve Cezalar ve Meslek Dalı Komisyonu gündem maddeleriyle üç saat sürmüştür.

Toplantıda söz alan meslektaşlarımız gündem maddeleriyle ilgili görüşlerini ayrıntılarıyla ifade ettiler. Özellikle barkod sistemi, reçete uygulamasının aksaklıklarının ve uygulama zorluğunun sorunun ana kaynağı olduğu, bu sorunlar çözülmeden yapılan denetimler sonucunda uygulanacak cezaların kabul edilemez olduğu ifade edildi. Yukarıdan basılan bir düğmeyle denetimlerin başlatıldığı bunun da sektördeki bayileri bitirmeye yönelik bir adım olduğu asıl amacın bu sektörü zincir marketlere yani kapitalizme bırakmak olduğu görüşü benimsendi. Bakanlık tarafından son çıkarılan 30 Mayıs tarihli yönetmelik değişikliği ile 1953 Yılındaki Eczacılık Kanunu dayanak gösterilerek Eczacılara bayilik yetkisi verilmesinin altında yatanın da bu olduğu bunun mesleğimize açık bir saldırı olduğu defalarca vurgulandı. Yıllardır sektörün yükünü çeken, veresiye satış yöntemi ile çiftçinin finansman ihtiyacını karşılayan bayi meslektaşlarımızın haksız ithamlarla sorgulanmasının kabul edilemez olduğunun altı bir kez daha çizildi.

Mücadeleden başka bir yolumuzun olmadığından hareketle, tüm bunlarla ilgili olarak mücadele etmek ve sesimizi en yüksek şekilde duyurmak için aşağıdaki eylem planı benimsendi.

1-İl Müdürlüğü önünde tüm bayilerimizin üyelerimizin ve katabildiğimiz ölçüde çiftçilerimizin katılımıyla geniş katılımlı basın açıklaması (26 Haziran Salı 11:30) yapılması

2-10 gün süreyle hiçbir şekilde reçetesiz satış yapmamak

3-İşyerlerinin 1 veya 2 gün süre ile kapatılması

4-Türkiye çapında eylemi Ankara`ya taşımak

5- Bimer`e başvuru yapılması

Okunma Sayısı: 313
Fotoğraf Galerisi