BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİLİK VEYA TOPTANCILIK SINAVI

MERKEZ
10.11.2015
 

 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nca düzenlenen Bitki Koruma Ürünleri Bayilik Ve Toptancılık Sınavı, 26 Mart 2016 Cumartesi günü saat 10.00`da Ankara`da yapılacaktır.

 

Zirai mücadele uygulamalarındaki etkinlikleri sebebiyle insan ve çevre sağlığı açısından önemli bir role sahip olan bitki koruma ürünü satışı yapan bayiler, sadece bu ürünleri toptancıdan alıp perakende olarak üreticilere satan kişiler değil, aynı zamanda bitki koruma ürünü ve ilaçlama makinesinin nasıl kullanılacağı, ilaçlamanın ne zaman yapılacağı, çevre sağlığının nasıl korunacağı gibi konularda üreticilere hem rehberlik etmekte hem de bitki koruma ürünlerinin kayıtlarını tutarak bunların izlenmesini de imkan sağlamaktadır. 

Sınava girmek isteyen adaylar, müracaatlarını Bakanlık il müdürlükleri üzerinden 23 Kasım 2015 - 15 Ocak 2016 tarihleri arasında yapabileceklerdir.

Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık Sınavı Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) tarafından yapılacaktır. Sınav soru sayısı 80 adet olup, sınav süresi 100 dakikadır. Sınava girecek adayların buna göre sınava hazırlanmaları önem arz etmektedir.

 

Üyelerimize saygıyla duyurulur.

 

 

 

Okunma Sayısı: 676