BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN TOPTAN VE PERAKENDE SATILMASI İLE DEPOLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİĞİN İPTALİNE İLİŞKİN AÇTIĞIMIZ DAVADA DANIŞTAY'A BİLGİ VERİLDİ

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN TOPTAN VE PERAKENDE SATILMASI İLE DEPOLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİĞİN İPTALİNE İLİŞKİN AÇTIĞIMIZ DAVADA DANIŞTAY'A BİLGİ VERİLDİ
MERKEZ
24.02.2016
 

 Danıştay`da yapılan duruşmada, bayi veya toptancı izin belgesi alabilecek meslek grubunun neden sadece Ziraat Mühendisi olması  gerektiği mahkeme heyetine bilimsel veriler ışığında anlatıldı.

10 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete`de yayımlanan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmeliğin Bayi veya toptancı izin belgesi alabilecekler başlıklı 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde  yer alan koşullardan biri "Ziraat mühendisi olmak" olarak yer almıştı.

 Aynı Yönetmelikte 30 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete ile yapılan değişiklik ile Eczacılar,  27 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazete ile yapılan değişiklik ile ziraat teknisyeni veya bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş teknikerler, 12 Kasım 2013 tarihli Resmi Gazete ile  Ziraat Mühendisi veya Eczacı veya Kimya Mühendisi veya Kimyager veya bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş Tekniker veya Ziraat Teknisyeni olmak şeklinde değişikliğe uğramıştır.

 Daha önce yapılan değişikliklere olduğu gibi 12 Kasım 2013 tarihli Yönetmelik değişikliği de ODA`mızca yargı sürecine taşınmıştı. Yönetmelik iptaline ilişkin olarak Danıştay 10`uncu Dairesinde  23 Şubat 2016 tarihinde görülen davada, ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR görüşlerini ve davanın haklı gerekçelerini mahkeme heyetine sundu. Bayi veya toptancı izin belgesi alabileceklere ilişkin görüşümüzü bilimsel ve teknik gerekçelerle açıkladı. Yönetmelik değişikliğinin iptaline yönelik haklı talebimizin, Danıştay`ca da haklı bulunmasını bekliyoruz. 

Okunma Sayısı: 1148
Fotoğraf Galerisi