BKÜ BAYİ VE REÇETE YAZMA YETKİSİNE SAHİP ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ

BKÜ BAYİ VE REÇETE YAZMA YETKİSİNE SAHİP ZİRAAT MÜHENDİSLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ
KONYA
14.02.2013

GTH Karatay İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen, BKÜ Bayi ve Reçete Yazma Yetkisine sahip olan Ziraat Mühendislerine yönelik düzenlenen eğitim seminerine Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR katıldı.

 

Konya Ticaret Borsası‘nda, Karatay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Bitki Koruma Satışı Yapan Bayii ve Reçete Yazma Yetki Belgesine Sahip Mühendisler İçin Eğitim Semineri" düzenlendi.

Seminere; Karatay Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürü Seyfettin BAYDAR, GTH Karatay İlçe Müdürü Mehmet TUĞAY, GTH Selçuklu İlçe Müdürü Sabri YAĞLICI, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih ÖZDEMİR, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Namık KÖKLÜSOY ve çok sayıda Ziraat Mühendisi katıldı.

Seminerde söz alan Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

4-6 Ocak 2013 tarihleri arasında Ziraat Bayilerinin sektörel sorunlarını belirlemek, çözüm önerilerini tartışmak ve ilgilileri aynı çatı altında bir araya getirmek amacıyla TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ziraat Bayileri Zirvesi‘nin 3. üncüsü Konya Şubemizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

3. Ziraat Bayileri Zirvesine, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticileri; Adana, Antalya, İzmir, İstanbul, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Denizli, Manisa, Tekirdağ, Kayseri ve Kahramanmaraş Şube Başkanları; Sivas, Isparta, Nevşehir ve Niğde İl Temsilcileri; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü; Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü; Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı; TSUAB, BİSAB, GÜİD, TİSİT, ZİMİD, TODAB Temsilcileri ve  Türkiye‘nin değişik bölgelerinden gelen 250‘ ye yakın Ziraat Bayisi katılmıştır.

Tarımsal üretimde hastalık, zararlı ve yabancı otlara karşı kültürel, fiziksel, mekanik ve biyolojik mücadele gibi farklı zirai mücadele yöntemleri arasında, büyük bir paya sahip olan kimyasal mücadele bugün de geçerliliğini korumaktadır.

2.247 milyon hektar tarım alanına sahip Konya ilinde kullanılan pestisit miktarı 2010 yılında, 2007 yılına göre yaklaşık % 50 oranında artmıştır. Bu artışın muhtemel sebebinin, son yıllarda Konya ilinin yağış rejiminde görülen değişiklere bağlı olarak hastalık ve zararlı popülasyonundaki artış olduğu düşünülmektedir.

Önemli bir mücadele yöntemi olmakla birlikte zirai ilaçların kalıntıları insan sağlığına ciddi zararlar vermekle kalmıyor, ihracata yönelik üretim yapan ülke tarımı için de büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Bitki Koruma Ürünleri Bayiliğinin Ziraat Mühendisleri tarafından yapılması bu sorunun çözümünde büyük öneme sahiptir. Ayrıca zirai ilaç kalıntısı sorununun çözümü, ekimden hasata kadar çiftçinin yanında olmasını sağlayan tarım danışmanlığı sisteminin yaygınlaştırılmasıdır.

Okunma Sayısı: 724
Fotoğraf Galerisi