BURSA 3. KENT SEMPOZYUMU

BURSA 3. KENT SEMPOZYUMU
BURSA
03.05.2011

Sempozyumun "Kent Planlaması ve Kent İnsan İlişkileri" konulu açılış oturumunu Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY yönetti. Aynı gün, Şube Başkanımız Doç Dr. Ertuğrul AKSOY’un “Bursa İli Ovalarında Tarım arazilerinin Amaç Dışı Kullanım Sorunları ve Çözümler” konusunda sunum yaptığı “Bursa’da Tarım ve Gıda” başlıklı oturumu Şube 2. Başkanımız Orhan SARIBAL yönetti.

 

"YAŞANABİLİR, DİRENÇLİ BİR KENT BURSA" ana temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bursa Kent Sempozyumu‘na ilgi büyüktü.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu organizasyonunda 29-30 Nisan 2011 tarihlerinde düzenlenen sempozyum, daha güzel yarınlar için dirençli, yaşanabilir ve sürdürülebilir ekolojik kentlerde yaşamanın tüm insanlığın en temel haklarından olduğunu varsaymaktadır. Kentlerimizin doğal afetlere, yangınlara, kaçak ve çarpık yapılaşmaya vb. sorunlara karşı hem daha DİRENÇLİ hem de daha YAŞANABİLİR olmasını temel ilke olarak kabul etmektedir.

29 Nisan 2011 günü "Kent Planlaması ve Kent İnsan İlişkileri" konulu Sempozyumun açılış oturumunu Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY yönetti.

Oturumda "Bursa‘da Kentsel Yaşam Kalitesinin Geliştirilmesi için Bir model Önerisi" konusunda U.Ü. Müh. Mim. Fak. Öğr görevlisi Yrd. Doç. Dr. Arzu ISPALAR ÇAHANTİMUR, "Tarım Arazilerinde Hisseli Satışlar ve Kaçak Yapılaşma" konusunda Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası adına Hakan BEBEK, "Bursa‘da Kent Planlaması-Yerel Yönetimler ve Yerbilimlerinin Katkısı" konusunda Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mustafa ARIK, "Plansız Kentin Planlama Süreçleri" konusunda Şehir Plancıları Odası adına Murat İLKME ve "Kentsel Peyzaj ve Yeşil Alanlar" konusunda Peyzaj Mimarları Odası adına Prof. Dr. Yalçın MEMLUK sunum yaptı. 

Aynı gün yapılan "Bursa‘da Tarım ve Gıda" başlıklı oturumu Şube 2. Başkanımız Orhan SARIBAL yönetti. Oturumda, "Küreselleşme Politikaları Çerçevesinde Avrupa Birliği Üyelik Sürecinin Tarıma Etkileri" konusunda Doç. Dr. Hasan VURAL, "Bursa İlinin Meyve Üretim Potansiyeli" konusunda Prof. Dr. Hatice GÜLEN, "Bursa İli Ovalarında Tarım Arazilerinin Amaç Dışı Kullanım Sorunları ve Çözümler" konusunda Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, "Bursa‘da Gıda Sektörü ve Gıda Güvenliği" konusunda Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi adına Yrd. Doç. Dr. Canan Ece TAMER sunum yaptı.

Panel sonunda Şube 2. Başkanımız Orhan SARIBAL panelistlere katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Okunma Sayısı: 1177
Fotoğraf Galerisi