BURSA`DA BUGÜN: BURSA ZMO BAŞKANI ÇAKMAK, BAKAN KİRİŞÇİ İÇİN: NE ŞEKİLDE UYGULAYACAKLAR ZAMAN GÖSTERECEK - 19 KASIM 2022

BURSA`DA BUGÜN: BURSA ZMO BAŞKANI ÇAKMAK, BAKAN KİRİŞÇİ İÇİN: NE ŞEKİLDE UYGULAYACAKLAR ZAMAN GÖSTERECEK - 19 KASIM 2022
BURSA
19.11.2022
 

Bursa ZMO Başkanı Çakmak, Bakan Kirişçi için: Ne şekilde uygulayacaklar zaman gösterecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, üreticilerin ne ekeceğine artık devletin karar vereceğini açıklamasından sonra Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çakmak, "Bakan Bey`in anlatmak istediği; bilimin ışığında ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda hangi bölgede, hangi ürün en iyi yetişir ise doğru olan bu" şeklinde konuştu.

Çiftçilerin ne ekip biçeceğine devletin karar vereceğini duyuran Bakan Kirişçi`nin açıklamalarını Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Çakmak yorumladı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçtiğimiz günlerde tarımda üreticileri üretimle ilgili planlama konusunda yönlendireceklerini belirterek, "Toprak, iklim, su oranı, sanayi, altyapı ve üstyapıyı dikkate alarak bir yönlendirmede bulunacağız ve üreticimizin ne ekeceğine artık biz devlet olarak karar vereceğiz" açıklamalarında bulunmuştu. Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Fevzi Çakmak konuyla ilgili Bursada Bugün`e konuştu.

Her zaman üretim planlaması deyip duruyoruz diyen Çakmak, "Bakan Bey, `üretim planlaması yapacağız, çiftçileri desteklemelerle ihtiyacımız olan ürünleri ekmeye teşvik edeceğiz` anlamında söylediyse doğru olan bu. Yıllardır söylüyoruz, ülkemizin toprak etüd haritalamaları yapılmalı. Hangi bölgede, hangi ürün en iyi yetişir, bilimin ışığında ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmeli. Çiftçi de bu veriler ışığında yönlendirilmeli. Bakan Bey`in de anlatmaya çalıştığı bu ise olumlu bir düşünce. Tabii ki bunu nasıl, ne şekilde uygulayabilecekler? Onu zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.

HABER: ERCAN ÇALIŞIR

Haber kaynağına ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ. 

Okunma Sayısı: 78