BURSA‘DA YAŞANILAN SEL FELAKETİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ.

BURSA‘DA YAŞANILAN SEL FELAKETİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ.
BURSA
25.06.2020
 

Bursa‘da Yaşanılan Sel Felaketi ile ilgili Basın Açıklaması düzenlendi.  

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından 23 Haziran 2020 Salı günü Saat 12.30‘da Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) ortak toplantı salonunda "Bursa‘da Yaşanılan Sel Felaketi" ile ilgili basın açıklaması düzenlendi. 

TMMOB İKK Sekreteri Feridun TETİK basın metnini kamuoyu ile paylaştı. 

Basın Açıklamasına Şube Başkanımız Prof. Dr. Erkan YASLIOĞLU katıldı. 

Yapılan açıklamada Şube Başkanımız Prof. Dr. Erkan YASLIOĞLU; “Yaşanan felaketlerden dersler çıkartılıp, yerinde yapılan gözlemlerle belirlenen yanlışlıklar düzeltilebilseydi, kuru dere yatakları tekniğine uygun ıslah edilseydi, üzerindeki yapılaşmalara izin verilmeseydi, sel tam anlamıyla önlenmese bile kazanılan zaman ile can kayıpları belki engellenebilirdi.” dedi. 

Özellikle kuru dere yataklarının yaz yağışlarıyla oluşan seller açısından oldukça riskli olduğuna dikkat geçen Şube Başkanımız Prof. Dr. Erkan YASLIOĞLU ; Mevcut haliyle kapatılmış dereler için doğal drenaja imkân verecek şekilde menfez gibi alt yapılar gözden geçirilip, gerekli olanlar yeniden inşa edilmelidir. Yerel yönetimler yerleşime uygun alanları her tür plan ölçeğinde doğal afetlerden sakınım planlamasının gereklerine uygun risk haritaları ile bölgesel ve yerel düzeyde elde edilen jeolojik-jeoteknik veriler, yağış, topografik eğim gibi bilgiler de elde edildikten sonra belirlemelidir” dedi.

Okunma Sayısı: 134
Fotoğraf Galerisi