BURSA TABİP ODASI`NIN `ŞEHİR HASTANELERİ: ÖZELLEŞTİRMENİN TRUVA ATI` TOPLANTISINA KATILDIK

BURSA TABİP ODASI`NIN `ŞEHİR HASTANELERİ: ÖZELLEŞTİRMENİN TRUVA ATI` TOPLANTISINA KATILDIK
BURSA
18.11.2013

Toplantıda Şubemiz adına Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY konu ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

 

 

Bursa Tabip Odası tarafından düzenlenen "Şehir Hastaneleri: Özelleştirmenin Truva Atı" konulu toplantı 16 Kasım 2013 tarihinde BAOB (Bursa Akademik Odalar Birliği) Ortak Toplantı Salonunda yapıldı.  

Toplantının ilk bölümünde Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY katılımcılara konu ile ilgili Odamızın görüşlerini içeren sunum gerçekleştirdi.

Bursa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayıhan PALA, Türk Tabipleri Birliği Hukuk Bürosundan Av. Özgür ERBAŞ, Bursa Eczacı Odası adına Caner SUNGUR, TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun UYANIK, önceki dönem Şube Başkanımız ve Bursa Milletvekili İlhan DEMİRÖZ, Bursa Milletvekili Sena KALELİ, CHP Bursa İl Başkanı Metin ÇELİK, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Osman AYRADİLLİ ve KESK‘e bağlı SES (Sağlık Emekçileri Sendikası) Bursa Şube Başkanı Ergin UYGUN birer konuşma yaptılar.  

İkinci bölümde ise birçok demokratik kitle örgütü oda, kurum, dernek ve sendikalardan katılımcılar şehir hastaneleri ile ilgili görüş ve önerilerini paylaştı. 

Toplantı sonunda şehir hastaneleri adını alan entegre sağlık kampüsü girişimlerinin özelleştirmenin bir parçası olduğu ve yalnızca yer seçimi nedeniyle değil, özellikle finansman yöntemi tercihi ile toplumun geniş kesimleri tarafından tartışılması gerektiğine vurgu yapılarak bu konuda gerekli mücadelenin verileceği kamuoyu ile paylaşıldı.

 

 

Okunma Sayısı: 455
Fotoğraf Galerisi