BURSA TARIM KONGRESİ 2016

BURSA TARIM KONGRESİ 2016
BURSA
18.10.2016

Bursa Tarım Kongresi 13-14-15 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlendi.

 

BURSA TARIM KONGRESİ 2016

Şubemiz tarafından Bursa 14. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Teknolojileri ve Bursa 9. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarları kapsamında, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş.`nin desteğiyle 13-14-15 EKİM 2016 tarihleri arasında Bursa Tarım Kongresi düzenlendi.

Küresel ısınma sürecinin doğal kaynaklar ve tarım sektörü üzerindeki olumsuz etkileri giderek artmaktadır. Buna bağlı olarak, bu sürecin tarımsal üretime ve çevreye olan etkisini azaltmaya yönelik çalışmaların önemi de her geçen gün artmaktadır. Ülkelerin, çeşitli dönemlerde ortaya çıkan küresel ekonomik krizlerden en az zararla kurtulabilmesinde en önemli sektörlerden biri olan tarım, ekonomik bağımsızlık ve kalkınmanın en temel yapı taşlarından biridir. Tarım, ülke insanının yeter ve güvenilir gıdaya ulaşma, kırsal nüfusun yerinde üreterek kazanma ve barınma, sanayiye hammadde sağlama, ihracat, dengeli ve sürdürülebilir kalkınma, sanayi ve hizmet sektörlerinde istihdam yaratma gücü gibi işlevleri nedeniyle stratejik bir sektördür.Son yıllarda dünyayı ve ülkemizi her geçen gün daha fazla etkisi altına alan küresel ısınma ve buna bağlı gerçekleşen iklim değişimleri ile ekonomik kriz,tarım sektörünü tehdit eder duruma gelmiştir.Bu nedenle dördüncüsü düzenlenecek olan kongrenin teması  "küresel ısınma ve ekonomik kriz kıskacında tarım" olarak belirlendi.

Kongrede, tarım ve tarımsal üretim konusunda çalışan bilim insanlarını, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan uzmanları, sivil toplum örgüt üyelerini ve üreticilerini buluşturarak, tarımsal üretimde ülkesel ve bölgesel sorunlar, çözüm yolları, küresel ısınma ve ekonomik kriz gölgesinde sürdürülebilir, kendine yeterli ve güvenli tarımsal üretimin unsurları, gübre, su kullanımı, toprak ve çevre dostu yeni üretim teknikleri ve teknolojileri ile bu konuda yapılan çalışmaları sunmak, bilgi ve deneyimleri paylaşmak amaçlanmaktadır.

Okunma Sayısı: 161
Fotoğraf Galerisi