BURSA TARIM KONGRESİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BURSA TARIM KONGRESİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BURSA
02.10.2012

Şubemizin düzenlediği “Bursa Tarım Kongresi 2012" başarılıyla tamamlandı.

 

 

"Gıda Egemenliği için Üretim Odaklı Tarım" sloganı ile TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliği ve U.Ü. Ziraat Fakültesi ile Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklığında  Bursa Tarım Fuarı ile eş zamanlı olarak 27-29 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlediğimiz, Kongre Düzenleme Kurulu ve Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, U.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İsmail FİLYA, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Ömer ÇELİK ve Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri KARTAL‘ın açılış konuşmaları ile başlayan Bursa Tarım Kongresi-2012, " Sürdürülebilir Tarım İçin El Ele" sloganı ile 2010 yılında düzenlediğimiz Kongremizde olduğu gibi yüksek bir katılımla başarılı bir biçimde tamamlanmıştır.

Kongrenin açılışına, Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri KARTAL, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dr. Turhan TUNCER, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail FİLYA, dekan yardımcısı Alper KUMRAL; Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer ÇELİK, Müdür Yardımcısı Gürsel GÜNAY, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına Muhsin ÖZLÜKURT, Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ali ÇELİK, Üretici Gazetesi  yazarı Tuncer BEYBAĞ, kamu kurum ve kuruluşlarının Şube Müdürleri, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim MART, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Remzi ÇINAR, Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali ULUŞAHİN, Bursa Ziraat Odası Başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve daha birçok değerli konuğumuz Kongremizin açılışına katılarak bizleri onurlandırmışlardır. Kongremize katılan, katkı koyan açılışımıza katılamayıp tebrik telgrafları ve çelenk gönderen tarımın çok değerli bütün dostlarına Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız.

Bursa Şubesi olarak ikincisini düzenlediğimiz Bursa Tarım Kongresi kapsamında  tarım ve tarımsal üretim konusunda çalışan bilim insanlarını, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan uzmanları, sivil toplum örgüt üyeleri ve üreticileri bir araya getirerek, Bursa özelinde ülke sorunlarını, çözüm yollarını, kendine yeterliliği ve üretimi temel alan, bağımsız tarım ve gıda politikalarını tartışmak,  tarımsal üretimde yeni teknolojileri ve bu konuda yapılan çalışmaları sunmak, bilgi ve deneyimleri paylaşmak amaçlanmıştır.

Tarım Kongresinde  amaçlanan hedeflere ulaşmak için  bitkisel ve hayvansal üretim, tohum, fide yetiştiriciliği ve sorunları, Tarım ve çevre ilişkileri, iyi tarım uygulamaları, organik-ekolojik tarım ve hayvancılık, gıda güvenliği, genetiği değiştirilmiş organizmalar ve tarımdaki etkileri, tarımda örgütlenme ve pazarlama sorunları, tarımsal üretimde yeni teknolojiler, tarım topraklarının amaç dışı kullanımı, kentleşme ve sanayileşmenin tarım arazilerine etki ve tehditleri konularında seçilen 80‘den fazla bilim insanı ve uzmanın katkıları ile  hazırlanmış 26 adet sözlü ve 15 adet poster olmak üzere toplam 41 adet bildiri 5 oturumda sunulmuş ve tartışılmıştır.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turhan TUNCER‘in oturum başkanlığı yaptığı açılış oturumu ile 27 Eylül 2012 Perşembe günü başlayan kongremizde 5 oturumda yapılan 41 adet   sözlü ve poster bildiri sunumları gerçekleştirildi. Kongremizin açılış sunumu, önceki dönem Odamız Genel Başkanlarından Prof. Dr. Gürol  ERGİN tarafından ‘Türk Tarımının Son 10 Yılı‘ konulu bildiri ile yapılmıştır. Ayrıca açılış oturumunda Üretici Gazetesi‘nden gazeteci-yazar Tuncer BEYBAĞUluslararası Tarım Yalanları ve Türkiye‘; Dr. İlknur ALİBAŞ tarafından ‘Tarım Traktörlerinin Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar‘; Araş.Gör. Pınar KINIKLI tarafından ise ‘Antalya‘da Kentsel Gelişimin Tarım Alanları Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi‘ konulu sunumlar gerçekleştirilmiştir.

29 Eylül 2012 Cumartesi günü gerçekleştirilen değerlendirme ve kapanış oturumu ile gelecek yıllarda organize edilecek kongre ve panel çalışmalarına  ışık tutacak öneriler, değerlendirmeler ve özeleştiriler yapılarak kongremiz başarılı bir biçimde tamamlanmıştır.

Bursa Tarım Fuarı ile eş zamanlı olarak Bursa Tarım Kongresinin gerçekleşmesini sağlayan, destekleyen TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ,‘ne, yoğun emek harcayan katkı koyan Kongre Düzenleme Kurulu üyelerine  ve bağlı kurumlara; U.Ü. Ziraat Fakültesi ve Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü‘ne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca deneyimlerini, bilgilerini paylaşmak, tarımın sorunlarını ve çözüm yollarını tartışmak üzere kongremize yurdumuzun çeşitli üniversitelerinden, araştırma kuruluşlarından gelen meslektaşlarımıza, uzmanlarımıza ve bilim  insanlarımıza da müteşekkiriz. Geleceğimiz olarak gördüğümüz U.Ü. Ziraat Fakültesinin Bursa ZMO Genç ve Ziraat Topluluğu üyesi öğrencilerimize özverili katkı ve çabaları için yürekten teşekkürler.

Son olarak yaptıkları başarılı çalışmalarla Odamıza, mesleğimize ve meslektaşlarımıza değerli katkıları nedeniyle ZMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyelerine ve çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

2013 yılında düzenleyeceğimiz  "Bursa Tarım Panelleri 2013" de buluşmak üzere hoşçakalınız.

 

Saygılarımla

Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası

Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

Okunma Sayısı: 550
Fotoğraf Galerisi