ÇANAKKALE ETİLİ VE MURATLAR KÖYLERİNE ZİYARET

ÇANAKKALE ETİLİ VE MURATLAR KÖYLERİNE ZİYARET
MERKEZ
17.06.2014

Çanakkale‘de madencilik ve altın arama faaliyetleri nedeniyle toprak ve su kaynaklarının tahribata uğratıldığı ve bunun önlenmesine yönelik dava süreçlerinde taraf olduğumuz köyleri ziyaret ettik.

 

ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR, Yönetim Kurulu üyelerimiz Hamdi ARPA, Vuslat BEKTAŞ, Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK ve Murat ASLAN ile Tekirdağ Şube Başkanı Cemal POLAT, Çanakkale Şube Başkanı Türker SAVAŞ ve II. Başkan İrfan MUTLUAY, 15 Haziran 2014 günü Çanakkale‘de madencilik ve altın arama faaliyetleri nedeniyle toprak ve su kaynaklarının tahribata uğratıldığı ve bunun önlenmesine yönelik dava süreçlerinde taraf olduğumuz Çan ilçesine bağlı Etili köyü ile Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar köyünü ziyaret ettiler.

Muratlar Köyünde Muhtar İsa KORKMAZ ve köydeki üreticilerle bir araya gelindi, tarımsal faaliyetlerle ilgili bilgi alındı. Görüşmede bitki hastalıkları ve zararlıları ile mücadele konusu ağırlıklı olarak yer aldı. Üreticilere, gösterdikleri örnekler ve soruları dikkate alınarak, zirai mücadele ile ilgili önerilerde bulunuldu. Ambalaj atıklarının yarattığı çevre kirliliği konusunda uyarılar yapıldı. Hayvan besleme, koyun ve keçi yetiştiriciliği, süt üretimi, ürün fiyatları konularındaki mevcut durum öğrenilerek, çeşitli bilgiler verildi. Görüşmede yer alanlar, ODA‘mızın tarım konusundaki genel tutumu ve yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirildi. Doğal kaynaklarımızın ve çevrenin korunması konusunda sadece Çanakkale‘de değil, Türkiye‘nin her yerinde mücadele eden, mücadelelere omuz veren ODA‘mızın; hiçbir maddi karşılık beklemeden, gönüllülük esası ile hareket eden her kademedeki üyesiyle toprak ve su kaynaklarımızın korunması konusundaki tutumunu kararlılıkla sürdüreceği, kâr hırsı ile ülke kaynaklarını talan edenlere karşı olan mücadelemizin, değişmez politikamız olduğu belirtildi.

Okunma Sayısı: 231
Fotoğraf Galerisi