ÇANAKKALE SUYUNA SAHİP ÇIKIYOR

ÇANAKKALE SUYUNA SAHİP ÇIKIYOR
İSTANBUL
29.03.2013

Çanakkale Çevre Platformu tarafından 23-24 Mart 2013 tarihlerinde Çanakkale`de ve Kaz Dağları`nda düzenlenen "Çanakkale Suyuna Sahip Çıkıyor" etkinliklerine katılım sağladık.

 

Çanakkale Belediyesi sosyal tesislerinde 23 Mart 2013 günü gerçekleştirilen panel, Çanakkale Şube Başkanımız Hicri NALBANT‘ın açılış konuşması ile başladı. Şube Başkanımız Ahmet ATALIK Kaz Dağları‘nı tehdit eden altın madenleri ile termik ve hidroelektrik santrallerin doğaya ve tarımsal üretime olan olumsuz etkileri konusunda bilgiler verdi. Panelin diğer konuşmacıları Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza ÜSTÜN, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ali Osman KARABABA ve Orman Mühendisi Prof. Dr. Doğan KANTARCI oldu.

24 Mart 2013 günü Kaz Dağları‘ndaki köyler ziyaret edildi. Evciler Köyü düğün salonunda civar köylerin de katılımıyla kadınlara, köylerini tehdit eden altın madenciliği konusunda bilgiler verildi. Bir önceki günkü panel kadrosunun yanında Prof. Dr. Murat TÜRKEŞ, Çanakkale Çevre Platformu temsilcileri ve Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin TUNÇER de konuyla ilgili görüşlerini sundular. Köy kahvesinde erkekler için de tekrarlanan toplantıda köylüler, dünya harikası Kaz Dağları‘nda, Türkiye elma üretiminin büyük bölümünü karşılayan elma bahçelerinin bulunduğu bölgede altın madeni istemediklerini belirtti.

Okunma Sayısı: 652
Fotoğraf Galerisi