CİDE LOÇ VADİSİNDEYDİK

CİDE LOÇ VADİSİNDEYDİK
İSTANBUL
22.06.2010

Türkiye'nin dört bir yanında verilmekte olan çevre mücadelesinden biri olan Loç Vadisi etkinliklerine katılım sağladık.

 

Dünyanın 4. büyük kanyonu olan Valla Kanyonu, Maylas Kanyonu, İlgarini mağarası, Kılıçlı mağarası gibi önemli oluşumların yer aldığı, endemik bitkileri ve yaban hayatıyla eşsiz güzelliklere sahip Küre Dağları Milli Park alanında bulunan Kastamonu-Cide Loç Vadisinde kurulmak istenen hidroelektrik santral (HES) ve açılmak istenen taş ocağına karşı verilen mücadele çerçevesinde 19-20 Haziran 2010 tarihinde çevre dernekleri ve platformları yöreye akın etti. Yöre halkı aktivistleri sevinçle karşıladı.

Kastamonu İdare Mahkemesi nezdinde Çevre ve Orman Bakanlığı aleyhine açılan davada bilirkişi olarak görevlendirilen ve 8 Haziran 2010 günü bölgeye giderken hayatlarını kaybeden Prof. Dr. Ahmet HIZAL, Prof. Dr. Asuman EFE ve Prof. Dr. Necdet ARAL anısına 19 Haziran 2010 tarihinde Cide ilçe merkezinde Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi önünde saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Belediye meydanına yürünerek basın açıklaması yapıldı. İki günlük aktiviteler süresince yöre ve köy halkı konuyla ilgili bilgilendirildi, paha biçilmez dünya mirası yapısının nasıl tahrip olacağı anlatıldı. Loç vadisinde yapılan incelemeler esnasında arazide kaçak olan çalışan iş makineleri durduruldu ve jandarmaya haber verildi.

Bileşeni olduğumuz Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformunun katılım sağladığı etkinliklerde Şubemiz adına Yönetim Kurulu Üyemiz İsmail Nuri ADIGÜZEL yer aldı.

Okunma Sayısı: 1368
Fotoğraf Galerisi