ÇOCUKLARDA VE GENÇLERDE SINAV KAYGISI

ÇOCUKLARDA VE GENÇLERDE SINAV KAYGISI
ADANA
09.02.2010

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak paylaşma/öğrenme/aktarma teması ile düzenlediğimiz “Her Cumartesi” etkinlikleri, 6 şubat 2010 Cumartesi günü Dr. Sümer Öztanrıöver’in (Psikiyatrist) “Çocuklarda ve Gençlerde Sınav Kaygısı” sunumu ile başladı.

 

Dr. Öztanrıöver sunumunda;  çocuk, genç ve ebeveynlere sınav ve kaygı eksenli   çok önemli  bilgiler aktardı.

Öztanrıöver sınav kaygısını ve yaptığı çalışmayı  şöyle özetlemektedir; "ÖSS sınavına iyi hazırlanan birçok genç, sınav kaygısı nedeniyle ya başarısız olmakta yada kapasitesinin çok altında bir puan almaktadır. Sınav kaygısı, profesyonel yardım gerektiren bir durumdur. Dershanelere, özel derslere harcanan zaman ve para, ne yazık ki en temel konuda ihmal edilmektedir. Bu durum, son model arabanızın her türlü bakımını yaptırıp, benzin almadan yola çıkmanıza benzer. O mükemmel araba, sizi yarı yolda bırakıverir"

Sunumunda özellikle gençlere önerilerde bulunan   Öztanrıöver, "seçeceğiniz bölüm, kendi ilgi alanlarınızla uyumlu olsun. Sizin bilinçaltınız, istemediğiniz bölümde okumamanız için sınavda hiç ummadığınız yanlışlar, kaydırmalar, basit hatalar yapmanıza yol açabilir. Başkaları ne derse desin, severek okuduğunuz bir bölümde başarılı olma şansınız çok yüksektir. Yanlış seçimlerle doğru sonuçlara ulaşamazsınız".

Sınav  stresinin çocuk, genç ve ebeveynleri birlikte etkilediğini belirten Öztanrıöver, Emeğinize değer verin, sonuca değil. "Mutlaka kazanmalıyım" düşüncesi, sınav kaygısını besleyen en önemli unsurdur. Emeğinize değer verin ve kendinize teşekkür edin. Sınavın ve kazanmanın her şey olmadığını daha önemli olanın  hayatın  tüm alanlarında dengeli ve mutlu bireyler olmayı başarmaktır.

Toplantı katılımcıların yoğun soru - cevaplı ilgisi ile son  buldu.

Okunma Sayısı: 945
Fotoğraf Galerisi