ÇUMRA ÇATALHÖYÜK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ÇUMRA ÇATALHÖYÜK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KONYA
21.05.2015

Çatalhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine dünyanın değişen ekonomik koşullarında ön sıralara gelen gıda ürünleri bakımından Ziraat Mühendisliği mesleğinin taşıdığı önemi anlattık.

 

Çumra-Çatalhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısında giderek artan dünya nüfusunu beslemek bakımından Ziraat Mühendisliği mesleğinin taşıdığı önemi anlatarak, Ziraat Mühendisleri Odamızın faaliyet ve etkinlikleri hakkında bilgi verdik.

Okul Müdürü Nurettin KAYHAN‘ın da bulunduğu Bilgilendirme Toplantısı‘na Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubemizden Başkanımız Celil ÇALIŞ, Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Nuran UYSAL ile Öğrenci Kolu Başkanımız Esra ÇABUK, Çumra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim TÖKE, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü‘nden Fatih ÖZDEMİR ile Konya Ticaret Borsası Özel Kalem Müdürü İsmail ÖZKAN katıldılar.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ toplantıdaki konuşmasına ODA‘mızın faaliyet ve etkinlikleri hakkında bilgiler vererek başladı. Küresel ısınmanın yaşandığı bir dünyada bugün 6.5 milyar olan dünya nüfusunun 40 yıl sonra 9.5 milyar olacağı tahmin edildiği göz önüne alındığında gelecekte dünyanın en stratejik konusunun, "Tarım ve Tarımsal Ürünler İhtiyacı" olacağını, bu nedenle Ziraat Mühendisliği geleceğin yükselen mesleği olacağını belirten Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ "Bizler insanları giydiren, doyuran bir meslek grubuyuz. Bunu gerçekleştirebilmemiz, mesleğimizi yapabilmemiz için tarım sektörünün var olması lazımdır. Tarım sektörü de sizler sayesinde ileriye gidecektir. Mesleğinizi sevin ve dünyayı, gelişmeleri takip edin. İyi bir Ziraat Mühendisine her zaman iş var. Okulda öğrendiğiniz teorik bilgileri, sahada da uygulayarak kendinizi geliştirin. ODA olarak biz her zaman sizlerin yanındayız. Her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Programda, Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Nuran UYSAL Çumra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim TÖKE, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü‘nden Fatih ÖZDEMİR ile Konya Ticaret Borsası Özel Kalem Müdürü İsmail ÖZKAN öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktararak, ülkemiz tarımının gelişmesinde büyük rol alacak öğrencilerin bu bilinç ve sorumluluk duygularıyla yetişmelerinin önemini vurguladılar.

Okul Müdürü Nurettin KAYHAN da, öğrencilerin mesleğin önde gelen kişileriyle bu tarz bilgi ve tecrübe paylaşımının kendileri açısından son derece olumlu olduğunu belirterek, öğrenciler adına teşekkürlerini iletti.

Bilgilendirme Toplantısı öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Okunma Sayısı: 887
Fotoğraf Galerisi