DAMLA SULAMA SİSTEMLERİNİN TASARIMI KURSU EĞİTİM PROGRAMI-31 MART-11 NİSAN 2008 ANKARA
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından, 31 Mart 2008 - 11 Nisan 2008 tarihleri arasında, 10 iş günlük "Damla Sulama Sistemlerinin Tasarımı" Konulu bir Eğitim Programı düzenlenecektir.
12 saat teorik, 54 saat uygulamalı proje hazırlama olmak üzere toplam 66 saatlik eğitim, alanında uzman öğretim üyeleri olan Prof. Dr. Osman YILDIRIM ve Doç. Dr. Halit APAYDIN tarafından verilecektir. Program kapsamında;
- Damla sulama yönetimi, sistem unsurları ve özellikleri,
- Toprak - bitki - su ilişkileri, toprağın su alma hızı (uygulama),
- Bitki su tüketimi, sulama suyu ihtiyacı hesapları,
- Kaynak araştırması, tasarım ve işletmede gerekli verilerin derlenmesi,
- Tarla bitkileri ve sebze bahçeleri bireysel damla sulama sistemi örnek tasarımı,
- Bağda ve meyve bahçelerinde bireysel damla sulama sistemi örnek tasarımı,
- Meyve bahçelerinde bireysel ağaç altı mikro yağmurlama sulama sistemi örnek tasarımı,
- Toplu damla sulama sistemleri örnek tasarımı,
- Teknik şartname ve proje ekonomisi,
- İşletme talimatı
konularında eğitim verilecektir.
Ayrıca, program kapsamında Ankara‘nın Kalecik İlçesi‘nde kurulu damla sulama sistemlerini inceleme gezisi düzenlenecek, damla sulama sistem unsurları üreten kuruluşlar da kendilerini ve ürünlerini tanıtan sunumlar yapacaklardır.
Eğitim programı ayrıntılı olarak ektedir.
Bilgisayarlı olarak gerçekleştirilecek ve en çok 20 kişinin kabul edileceği Program, Ziraat Mühendisleri Odası Meslek İçi Eğitim Merkezi Mehmet YÜCELER Salonu‘nda gerçekleştirilecektir.
Katılım Koşulları:
1 - Ziraat fakültelerinin kültürteknik, tarımsal yapılar ve sulama, toprak ve tarım makineleri bölümleri ile Tarım Teknolojisi programının tarımsal yapılar ve sulama, toprak alt programlarından mezun olmak veya diğer bölümlerden mezun olup ta en az 2 yıl süreyle kamu ve özel sektörde bu konularda çalıştığını belgelemiş olmak,
2 - Eğitim ücreti : 500 YTL dir.
3 - Katılımcıların yanlarında e az 200 yapraklı büyük boy kareli defter (harita metod), hesap makinesi (üs, logo vb. işlemleri yapabilen), 30 cm. şeffaf üçgen cetvel, normal, kırmızı ve mavi kurşun kalemler ve silgi, şeffaf selofan bantları getirmeleri gerekmektedir.
4 - 20 kişi ile sınırlıdır.
Daha fazla bilgi için, Ankara için 444 1 966, Ankara dışı için (0312) 444 1 966 no‘lu telefondan (6)‘nın tuşlanması gerekmektedir.