DHA İLE RÖPORTAJ

DHA İLE RÖPORTAJ
KONYA
31.10.2014

Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, DHA muhabirinin Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü`nün arazisi üzerine inşa edilecek olan Konya Şehir Hastanesi hakkındaki sorularını cevapladı.

 

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabirine yaptığı açıklamada Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü‘nün arazisi üzerine inşa edilecek olan Konya Şehir Hastanesi için karardan geri adım atılmasını istedi.

Birinci derece tarım arazilerinin kanunla korunduğuna dikkat çeken ZMO Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ da, karardan geri adım atılmasını istedi. Son kararı yargıya taşıyacaklarını kaydeden ÇALIŞ, arazinin hastane yapımına uygun olmadığını, yetkililerin yanlışta ısrar etmesine anlam veremediğini söyledi. ÇALIŞ, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı‘na bağlı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü‘nde yaklaşık 100 yıldır ıslah çalışmaları yapılıyor. Bitki ve hayvanlar üzerine projeler geliştiriliyor. Herkes 5403 Sayılı Toprak ve Arazi Kullanımı Kanunu‘na uygun hareket etmeli. Yasa, verimli bir tarım arazisinin hastane için tahsis edilmesine müsaade etmeyecektir.

Okunma Sayısı: 102
Fotoğraf Galerisi