DİYARBAKIR BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ (30-31 OCAK/ 1-2 ŞUBAT 2020)
EĞİTİMİ VEREN ŞUBE: TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi
EĞİTİM YERİ ADRESİ: Ali Emiri 5.Sok Müşavirler Apt. Kat:1 /4 Yenişehir/Diyarbakır
EĞİTİM TARİHİ: 30-31 Ocak/1-2 Şubat 2020
TARİH |
GÜN |
SAAT |
30 Ocak 2020 |
Perşembe |
17.00-23.50 |
31 Ocak 2020 |
Cuma |
17.00-23.50 |
01 Şubat 2020 |
Cumartesi |
08.00-13.50 |
02 Şubat 2020 |
Pazar |
08.00-13.50 |
EĞİTİM KONTENJANI: 24 Kişi (10 kişiden az olması durumunda eğitim ertelenecektir)
İLETİŞİM: 0412 224 3571 - 0549 727 4885
KATILIM ŞARTLARI:
1- Kayıtlarda ODA ÜYELERİ ÖNCELİKLİDİR.
2- Eğitime katılacakların beş yıllık mesleki kıdem kazanmış olması gerekmektedir. Mesleki kıdemin hesaplanmasında ODA üyelik süresi veya mezuniyet tarihi dikkate alınacaktır.
3- Aidat borcu bulunmamak,
4- Telefon ile kayıt alınmayacaktır. Katılımcılar; Bilirkişilik Temel Eğitimi Kayıt Formu doldurulacak ve eğitim ücretinin ödendiğine dair dekont veya makbuzla şahsen başvuru ile kayıt yaptırılacaktır
5- Eğitim Ücreti:
- ODA Üyelerine 750 TL
- Üye olmayanlara 900 TL
Temel eğitime katılmak zorunludur. Katılımcıların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve derslerin 1/12‘sine (2 ders saati) devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.
Bu kurala uymayan katılımcılara ücret iadesi yapılmayacak ve katılım belgesi verilemeyecektir.
EĞİTİM İÇERİĞİ
BÖLÜM 1: YARGILAMA HUKUKUNA İLİŞKİN İLKELER ve İSPAT HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR
Giriş
Türk yargı teşkilatı
Yargısal faaliyet içinde yer alan süreler
Yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler
BÖLÜM 2: BİLİRKİŞİNİN NİTELİKLERİ, ÖDEVLERİ VE ETİK İLKELER
Bilirkişinin Nitelikleri
Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt
Bilirkişinin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler
Bilirkişinin Denetimi ve Sorumluluğu
BÖLÜM 3: BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ
Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu
Bilirkişinin Görevlendirilmesi
Bilirkişi İncelemesinin Yapılması
BÖLÜM 4: RAPOR YAZIMI USUL VE ESASLARI
Oy ve Görüşün Sunulması
Bilirkişi Raporunun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi
BÖLÜM 5: UYGULAMA