`DOSAB`A SON İHTAR` YÜRÜYÜŞ VE BASIN AÇIKLAMASI

`DOSAB`A SON İHTAR` YÜRÜYÜŞ VE BASIN AÇIKLAMASI
BURSA
09.03.2015

Eylem 07 Mart 2015 tarihinde DOSAB Genel Müdürlüğü önünde yapıldı.

 

Bileşeni olduğumuz DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu tarafından 7 Mart 2015 günü halkın geniş katılımıyla Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Müdürlüğü önüne yürüyerek ‘Son İhtar ‘eylemi gerçekleştirildi.

Bursa‘nın ortasına mahallelerimizin yanına yapılmak istenen linyit kömürü yakıtlı termik santral Türkiye‘de kent merkezine yapılması planlanan ilk termik santral olma özelliğini taşıyor.

Bursa‘da ve Türkiye‘nin diğer illerinde kurulu bulunan diğer sanayi bölgeleri, kendi termik santrallerini kurmak için bu projenin başarıyla tamamlanmasını bekliyor.

Bölgede yıllar önce Bursa Ovasını yok ederek kaçak oluşan fabrikaların DOSAB (Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi) olarak statü kazanmasından sonra bu kez Bursa‘nın göbeğine termik santral kurarak havamıza ve geleceğimize ihanete yeltenen DOSAB yönetimine Platform olarak son uyarımızı gerçekleştirdik.

Platform adına basın açıklamasını TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY okudu.

Basına ve Kamuoyuna; 

DOSAB YETKİLERİNİ BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ !

RANT UĞRUNA BURSA HALKININ SAĞLIĞI, GELECEĞİ VE DOĞASINI YOK EDECEK KİRLİ PROJENİZDEN VAZGEÇİN.


Termik santral yapılacağı kararının öğrenildiği günün ertesinde bu meydanda Basın açıklamasıyla son bulan yürüyüş eylemi ile başlattığımız ve bu güne kadar
sürdürdüğümüz mücadelede tüm yetkilileri bir kez daha uyarmak, söylenecek sözlerin bittiği noktada olduğumuzu duyurmak için buradayız. 

Binlerce kişiyle halkımızın da katıldığı sahiplendiği gösterilerle, yürüyüşlerle DOSAB`da, Setbaşında, Heykelde haykırdık.
Duymadınız

Panayır`da, İsmetiye`de, Yasemin parkta, Nilüferde, Kestel`de, Mühendis, mimar, çevre mühendisi, doktor ve avukatlar olarak meslek onuru ve bilinci ile anlattık.
Öğrenmediniz

Meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin, derneklerin, siyasi partilerin en önemlisi halkın haklı talep ve önerilerine kulak tıkayan baskıcı, dayatmacı bir anlayışa boyun eğen sadece aldıkları emirleri uygulayan kurum ve kuruluşları siyah çelenklerle, basın açıklamaları ile uyardık.
Anlamadınız

Bir kez daha ve son kez,

DOSAB Termik Santrali Konusunda Sözde tarafsız olduğunu söyleyen ancak Halkın sağlığını düşünerek ÇED Raporuna olumlu görüş vermeyen,
İl Halk sağlığı müdürünü istifaya zorlayan Baskıcı, Dayatmacı Bursa Valisini;

Kamu adına görev yapması, kanun, yönetmelik ve planları halkın, kamunun ortak faydaları adına uygulaması/uygulattırması gereken kurum ve kuruluşlardan Kendi İl Meclis Kararını görmezden gelerek yetki alanımız dışında diyerek
ÇED Raporuna olumlu görüş veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını,

ÇED Sürecinin devam ettiğini gerekçe göstererek DOSAB Termik Santraline İlişkin Bilgi vermeme hakkının arkasına sığınan
ÇED raporu görüşünü saklayan, gizleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürünü,

Toprak Koruma Kurulunun olumsuz kararını da hiçe sayarak kurulacak termik santralin DOSAB Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde olduğunu gerekçe göstererek 5403 Sayılı Toprak Ve Arazi Kullanım Kanununa aykırı olarak
yetki alanımızda değildir diyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürünü,

Kar ve rant hırsının gözlerini kör, kulaklarını sağır ettiği, halkın sağlığını, geleceğini, Bursa Ovasının toprağını, suyunu , havasını, tarımını hiçe sayan DOSAB yetkililerini bir kez daha uyarıyoruz

Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarını İnsan Yaşamından, Doğadan Temiz Çevreden,
Geleceğimizden Yana Bir Tavırla Sadece Bulundukları Konumun Ve Makamın Gereğini Yapmalarını, Kanunlara, Yönetmeliklere Ve Planlara Uygun Davranmalarını Bekliyoruz.

"Dosab Termik Santraline Hayır Platformu" nun Termiğe İnat Yaşasın Hayat Mücadelemiz ÇED süreci durduruluncaya, DOSAB Termik santral projesi iptal edilinceye kadar kararlılıkla devam edecektir,

Bir Kez Daha Uyarıyoruz bu kara ve kirli sevdadan vazgeçin.

DOSAB TERMİK SANTRALİNE HAYIR PLATFORMU BİLEŞENLERİ

 

Okunma Sayısı: 90
Fotoğraf Galerisi