DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ `DİRENİŞ YEŞİL MİDİR` PANELİ

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ `DİRENİŞ YEŞİL MİDİR` PANELİ
BURSA
09.06.2014

Panele Odamız adına Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY konuşmacı olarak katıldı

 

Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY Nilüfer Kent Konseyi‘nin Dünya Çevre Günü kapsamında 05 Haziran 2014 tarihinde düzenlediği ‘Direniş Yeşil Midir?‘ konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Gazeteci - yazar Pelin Cengiz moderatörlüğünde yapılan forumda, Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali ULUŞAHİN, Taksim Gezi Parkı Derneği‘nden Bülent MÜFTÜOĞLU ve "Suyun Ticarileşmesine Hayır Platformu" Temsilcisi Prof. Dr. Fuat ERCAN konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde "Direniş Yeşil midir?" sorusu çerçevesinde Gezi Parkı‘nda ağaçların kesilmesine karşı başlayan sivil toplum hareketiyle, Anadolu‘nun pek çok yerinde doğayı ve insan sağlığını tehdit eden HES‘lere ve çeşitli endüstri tesislerine karşı ortaya çıkan mücadele ruhu ele alındı. Ayrıca Bursa özelinde yaşanan çevre mücadelesi örnekleri ile mücadele yöntemleri ele alındı.

Panelin son bölümüne Bursa‘da içme ve kullanma suları mermer-taş ocakları şirketleri tarafından kirletilen ve bu sorunları ile ilgili mücadelelerini her platformda sürdüren Bursa Orhaneli İlçesi Başköy kadınları ve muhtarı ile Çanakkale Kazdağlarında siyanürle altın çıkaran şirketlerle mücadele eden platform üyeleri katıldı ve mücedelelerini anlattı. Başköylü kadınlar ve Çanakkale‘den gelen çevre savunucuları yaşadıkları ağır sorunları anlattı ve bu sorunları tamamen sona erdirene kadar mücadeleye devam edeceklerini katılımcılarla paylaştı.

Okunma Sayısı: 117
Fotoğraf Galerisi