DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
BURSA
06.06.2013

5 Haziran Dünya Çevre Günü`ne Bursa köylüleri yürüyüş düzenledi.

 

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle 5 Haziran 2013 tarihinde çevre sorunları yaşayan Bursa köylüleri daha önce birçok şekilde paylaştıkları sorunlarını ülke ve Bursa kamuoyu ile bir kez daha paylaşmak ve seslerini duyurmak için yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bileşeni olduğumuz TMMOB Bursa İKK (İl Koordinasyon Kurulu) tarafından da desteklenen yürüyüş Bursa Setbaşı Köprüsü‘nde toplanılarak başladı ve Heykel Kent Müzesi önüne kadar sürdü. Yürüyüşe çevre mücadelesi veren birçok dernek, oda, kurum yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katılarak destek verdi.

Yürüyüşe mermer ve taş ocakları nedeniyle kullanım ve içme sularının kirlenmesi ile mücadele eden Orhaneli İlçesi Başköy köylüleri, Nilüfer Çayı‘nın kirliliği nedeniyle sağlık ve tarımsal üretimde sorunları ile mücadele eden Karacabey İlçesi Çayönü ve Seyran köylüleri ve vadilerine termik santral kurulmaması için mücadele eden Keles İlçesi Kozağacı Vadisi köylüleri yoğun bir katılım sağladı.

Yürüyüşe TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubemiz adına Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, II. Başkanımız Orhan SARIBAL ve birçok üyemiz katıldı.

Okunma Sayısı: 293
Fotoğraf Galerisi