DÜNYA ÇİFTÇİ GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDIK

DÜNYA ÇİFTÇİ GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDIK
BURSA
20.06.2014

18 Haziran 2014 tarihindeki etkinlik kapsamında gerçekleşen panele Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY konuşmacı olarak katıldı.

 

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Grubu tarafından "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" kapsamında 14 Mayıs 2014 tarihinde yapılması planlanan ancak Soma‘da yaşanan maden faciası nedeniyle ertelenen Dünya Çiftçiler Günü etkinliği 18 Haziran 2014 tarihinde Nilüfer İlçesi Tahtalı Mahallesi futbol sahasında gerçekleştirildi. 

Etkinlik kapsamında panel yöneticiliğini üyemiz Ziraat Yüksek Mühendisi Arca ATAY‘ın yaptığı tarım paneline Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY konuşmacı olarak katıldı.

Panelde çiftçinin ve tarımın sorunlarını, mevcut tarım politikalarının yanlışlıklarını, tarım arazilerini korumak için ne tür mücadeleler verildiğini TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, Tahtalı köyündeki mevcut sebze ve meyve potansiyeli, çiftçilerimizin sebze ve meyve üretim ve pazarlamasında ne tür problemlerle karşılaştıklarını ise Tahtalı Köyü çiftçileri Mehmet YILMAZ ve İlhan SANCAR katılımcılarla paylaştılar.

Düzenlenen etkinliğin panel bölümünden sonra dernekleşme çalışması içerisinde olan Tahtalı köy kadınları geleneksel ikramlarını sundular.

Okunma Sayısı: 103
Fotoğraf Galerisi