DÜNYA GIDA GÜNÜ 2014 SEMPOZYUMU - AİLE ÇİFTÇİLİĞİ: DÜNYAYI BESLE, YERYÜZÜNÜ ÖNEMSE
DÜNYA GIDA GÜNÜ 2014 SEMPOZYUMU
"AİLE ÇİFTÇİLİĞİ: DÜNYAYI BESLE, YERYÜZÜNÜ ÖNEMSE"
PROGRAM
18 EKİM 2014
09:30-10:00 Kayıt
10:00-11:00 Açılış Konuşmaları
Özden GÜNGÖR, ZMO Y.K.Başkanı (3 Oda Başkanı Adına)
Mehmet SOĞANCI, TMMOB Y.K Başkanı
Yuriko SHOJI, FAO Türkiye Temsilcisi
Dr. M. Mehdi EKER, GTHB Bakanı (Katılımları halinde)
Siyasi Parti Temsilcileri (Katılımları halinde
11:00-11:20 Kahve Arası
11:20-12:40 1.OTURUM: TÜRKİYE`NİN GIDA GÜVENCESİ VE TARIMSAL ÜRETİM SÜRECİ
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ertan ANLI
Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
11.20-11.40 "Türkiye Tarım Politikası ve Gıda Üretimi"
Prof. Dr. Gürol ERGİN
22. ve 23. Dönem Muğla Milletvekili, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Ö. Dönemler Başkanı
11.40-12.00 "Tarım Sektörünün Ekonomik Görünümü"
Prof. Dr. Haydar ŞENGÜL
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi
12.00-12.20 "Gıda Güvencesi, Yoksulluk ve Gıdaya Hakça Ulaşım"
Prof. Dr. Hayri KOZANOĞLU
Endüstri Mühendisi, Yazar
12.20-12.40 Tartışma
12.40-13.30 Öğle Yemeği Arası
13:30-14:50 2.OTURUM: YOKSULLUKLA MÜCADELEDE AİLE ÇİFTÇİLİĞİ
Oturum Başkanı: Mehmet BESLEME
TMMOB Y.K.Üyesi
13:30 -13.50 "Dünya Gıda Krizi ve Tarım Politikalarında Perspektifler"
Prof. Dr. Ahmet ŞAHİNÖZ
Başkent Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi
13:50-14:10 "Kamunun Aile Çiftçiliği Faaliyetleri"
DR. Melik AYTAÇ
GTHB Tarım Reformu Genel Müdürlüğü
14:10-14.30 "Yoksullukla Mücadelede Aile Çiftçiliği Gereksinimi"
Dr. Ayşegül AKIN
FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı
14.30- 14.50 Tartışma
14.50 15.10 Kahve Arası
15.10-17.00 PANEL: GIDALARIMIZ GÜVENİLİR Mİ?
Panel Başkanı: Abbas GÜÇLÜ/Gazeteci, Yazar
15.10-15.25 "Gıda Denetim Hizmetleri"
Ahmet KAVAK
GTHB Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yrd.
15.25- 15.40 "Ülkemizde Gıda Üretimi ve Sorunları"
Reşat GÜRKAN
Kimya Yük. Müh.- Sanayici
15.40- 16.00 "Gıda Sektöründe Mühendislik Eğitimi ve İstihdam"
Ali VAROL
Gıda Mühendisi
16.00-16.15 "Ülkemizde Gıda Sanayinin Güvenilirliği"
Prof. Dr. Halil VURAL
Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
16.15-16.30 "Gıda Güvenilirliği Politikasında Meslek Örgütlerinin Yaklaşımı"
Murat ASLAN
ZMO Y.K.Üyesi
16.30- 16.45 "Güvenilir Gıda Tüketiminde Tüketici Boyutu"
Turhan ÇAKAR
Tüketici Dernekleri Başkanı
16.45-17.00 Tartışma
17.00-18:30 Kokteyl