DÜNYA GIDA GÜNÜ’NDE KONUMUZ YİNE AÇLIK!

DÜNYA GIDA GÜNÜ’NDE KONUMUZ YİNE AÇLIK!
ADANA
17.10.2011

Ziraat Mühendisliği öğrencisi Mustafa KARACAN, Dünyada üretilen gıdaların yeterli olduğunu, sorunun üretilen gıdaların adaletsiz bölüşümünden kaynaklandığını söyledi.

 

Dünya Gıda Günü‘nde bu kez öğrenciler konuştu, hocaları dinledi. "Öğrenciler Konuşuyor, Açlık Sorunu ve Gelecek Beklentileri" panelinde konuşan öğrenciler, sürdürülebilir bir tarım ve gıda politikası  izlenmesi gerekliliğine  dikkat çekti.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından desteklenen; Dünya Gıda Günü  etkinlikleri kapsamında Ziraat, Gıda ve Kimya Mühendisleri Odası  Adana Şubeleri  ortaklığınca düzenlenen "Öğrenciler Konuşuyor, Açlık Sorunu ve Gelecek Beklentileri" konulu panelin konuşmacıları  mühendis adayı öğrenciler oldu. Panelde üniversiteli gençler konuştu hocaları ve oda başkanları dinledi.

Öğrenci temsilcisi  Mustafa KARACAN Ziraat Mühendisleri Odası  adına yaptığı konuşmada, Dünyada üretilen gıdaların yeterli olduğunu, sorunun üretilen gıdaların adaletsiz bölüşümünden kaynaklandığına  vurgu yaptı. Karacan, Afrika‘daki açlığın da temel nedeninin  de kuraklık olmadığına dikkat çekti, "birçok ülke Afrika‘da toprak almaya başladı. Bazı ülkeler kendi ihtiyacı olan ürünleri  buralarda üretip, alıp kendi ülkesine götürüyor. Çok uluslu şirketler ise bu topraklarda endüstriyel tarım yapıyor."  dedi.

Gıda Mühendisleri Odası adına  konuşan  öğrenci temsilcisi Güler ATASOY ise GDO‘lu  ürünlerin üretiminin açlığa çözüm  noktasında tartışıldığını  belirterek  uzun vadeli bir  gıda politikası yapılmaması durumunda  önemli toplumsal sorunlar yaşanacağını söyledi: Atasoy, "Modern tarım ve gıda sisteminin karşılaştığı ekonomik ve ekolojik  sorunlar 21. yy da çok ciddi toplumsal ve ekonomik krizlere neden olacaktır." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ, Dünya nüfusunun yaklaşık %13‘ünün kronik açlıkla mücadele ettiğini, 1 milyar insanın aç olduğuna dikkat çekti.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mustafa ALTIOKKA, "Öğrenciler Konuşuyor, Açlık Sorunu ve Gelecek Beklentileri" panelin yararlı olacağına inandığını ve bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

"Öğrenciler Konuşuyor, Açlık Sorunu ve Gelecek Beklentileri" paneline İKK Sekreteri Mustafa ALTIOKKA, ZMO Adana Şube Başkanı Şahin YETER, Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Sadettin ÖĞÜNÇ, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Özgür GÖLGE, Çukurova ve Mersin Üniversitelerinden öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Okunma Sayısı: 930
Fotoğraf Galerisi