EGE HABER GAZETESİNE BAKLAGİL DEĞERLENDİRMESİ 13.07.2016
Bu yılın Dünya Bakliyat yılı ilan edildiğini belirten Ferdan Çiftçi, bakliyat üretimi ve tüketiminin arttırılması konusunda çaba harcandığını ifade etti. Çiftçi, ‘Protein açısından zengin olan bakliyat ürünlerinin kullanılması denetimlerinin belli bir seviyeye getirilmesi açısından son derece önemlidir. Firma tarafından geliştirildiği söylenen ürünlerin baklagillerin doğal yapısında olan proteinler ve liflerinin kullanma alanlarını içeriyor. Bu da değişik gıda üretimlerinde gıda sanayinde lif oranının artınlması ve protein ihtiyacının giderilmesi açısından son derece önemlidir" dedi.
Bunun bir Ar-Ge çalışması olduğunu ve ne kadar kullanılacağını görmeliyiz derken, "Ama önemli olduğunu söyleyebiliriz. Tüketicilere doğal olarak protein ve lif açısından zengin ürünlerin sunulması açısından son derece önemli. Eğer yaygınlaşma imkânı bulursa bakliyat üretimine de bir katkı sağlayacaktır. Şu anda büyük yararlar sağlayacağını düşünmüyorum" dedi. Bu çalışmanın önemli noktalarından bir tanesinin de glütensiz ürünlerle beslenmek zorunda olan kişiler için bir olanak sağlaması olduğunu söyleyen Çiftçi, "Ama buna biraz ihtiyatla yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum.