ESKİŞEHİRLİLERİ UYARDILAR: “HOBİ BAHÇELERİNDEN UZAK DURUN” ESKİŞEHİR .NET 24.07.2024

ESKİŞEHİRLİLERİ UYARDILAR: “HOBİ BAHÇELERİNDEN UZAK DURUN”   ESKİŞEHİR .NET 24.07.2024
ESKİŞEHİR
24.07.2024

Eskişehir Tarım Platformu adına konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Selma Güder, “Vatandaşlarımızı tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına sebebiyet vererek yasalara aykırı bir şekilde kurulan hobi bahçesi adı altındaki oluşumlardan uzak durmaları konusunda uyarıyoruz” dedi.

 

Eskişehir Tarım Platformu tarafından hobi bahçeleri ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Platformun paydaşlarından olan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Eskişehir Şube Başkanı Selma Güder, “Büyükşehirlerde verimli tarım arazileri kooperatifleşme adı altında bölünerek, hobi bahçelerine dönüştürülmekte, küçük parsellere ayrılan bu alanlar betonarme yapılaşmalarla tarım alanlarını tehdit etmektedir. Ruhsatı olmayan her şey kaçaktır. Eskişehir Tarım Platformu olarak vatandaşlarımızı hem mağduriyet yaşamamaları hem tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına sebebiyet vererek yasalara aykırı bir şekilde kurulan hobi bahçesi adı altındaki oluşumlardan uzak durmaları hususunda uyarıyoruz” diye konuştu.

HOBİ BAHÇELERİ KAÇAK YAPILARDIR

Odunpazarı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Selim Sönmez, hobi bahçelerinin kaçak yapılar olduğunu ve bu kaçak yapıların 3194 Sayılı İmar Kanunu’na göre yıkılacağını söyledi.

DAĞDAN GELİP BAĞDAKİLERİ KOVUYORLAR

Eskişehir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bünyamin Yiğit, hobi bahçesi satın alan kişilerin arıcılık yapan insanları şikayet ettiğini ve göndermeye çalıştığını belirterek, “Dağdan gelip bağdakini kovuyorlar” dedi.

HAYVANCILIK YAPAN İNSANLAR DA SORUN YAŞIYOR

Hobi bahçelerinin tarım ve hayvancılık yapan insanlar için büyük problem oluşturduğunu söyleyen Kızılinler Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Can ise, “Hayvancıların da büyük şikayeti var. Hobi bahçelerinin gelmesiyle hayvancılık yapan arkadaşlarımız, gerek sürülerin çokluğu, gerekse hayvan kokusundan rahatsız olan bu hobi bahçeleri sahipleri, etraflarında bu tür faaliyetlerin olmasını istemiyorlar. Geçit hakkı sorunu var mesela. Bir parselin altından satın aldıkları yerden geçemedikleri için, ulaşamadıkları için yer istiyorlar. Çiftçiler de buna müsaade etmek istemiyor. Dolayısıyla bu durum davalara yol açıyor. Geçit hakkı talep ediliyor, bu da arazilerin daha fazla bölünmesine neden oluyor. Bir parsel zaten küçükse, bir de geçit hakkı verilmişse bir kısmı yan tarafta kalabiliyor. Bu da tarım alanına ve çiftçiye zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 9
Fotoğraf Galerisi