FAO ÜLKE PROGRAMLAMA ÇERÇEVESİ (CAF) TOPLANTISI

MERKEZ
08.12.2011

Toplantıda ODA`mızı Dr. Z. Meftune EMİROĞLU temsil etti.

 

 

FAO 2012-2016 Orta Vade Ülke Planlaması kapsamında, 28 Kasım 2011 tarihinde Ankara`da düzenlenen toplantıya ODA`mız adına Dr. Z. Meftune EMİROĞLU katıldı. EMİROĞLU, Gıda Güvenliği ve Güvenirliliği Grubu`nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, FAO ve TÜBİTAK`ın teklifi ve komite üyelerinin kabulü ile Gıda Çalışma Grubu`nun başkanlığına getirildi.

12 kuruluştan 18 temsilci ile toplanan Gıda Komitesi, konuyu 4 aşamada inceleyerek, var olan durum, sorunlar – aksaklıklar, yapılması planlananlar, önem sıralaması ve gerekçeleri içerecek şekilde bir Çalıştay raporu hazırladı.

Raporda;

-         Gıda güvenliği açısından, tarımsal üretimin artırılması, tarım arazilerinin boş bırakılmaması, toplulaştırma – veraset hukuku, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımının önlenmesi, sulama ve tohumculuğun - biyolojik gücün uygun kullanımı,

-         Gıda güvenirliği açısından da, teknolojinin ileri düzeyde kullanımı, denetlenmeyen ilkel ve kayıt dışı üretimin önlenmesi, ürün çeşitlendirilmesi ve geleneksel gıdaların da ekonomiye kazandırılması, ciddi denetimler açısından GTH Bakanlığının çalışmalarının genişletilmesi, üretimlerde ve denetimlerde teknik eleman adedinin ve kontrollerin artırılması gerektiği belirtilmiştir.

Ayrıca dünya ve ülkemiz açısından son derece önemli olan gıda konusunun stratejik bir sektör olduğu, her şeyden önce ele alınması gerektiği vurgulanarak, orta vade planlamada sorunların çözümü için gerekli yasal ve finansal düzenlemelerin ivedi hayata geçirilmesi istenmiştir.

Okunma Sayısı: 541