GDO'LAR VE YÖNETMELİĞİN DEĞERLENDİRİLMESİ SEMPOZYUMU

GDO'LAR VE YÖNETMELİĞİN DEĞERLENDİRİLMESİ SEMPOZYUMU
İSTANBUL
05.12.2009

Şube Başkanımız Ahmet ATALIK, TEMA Vakfı tarafından 4 Aralık 2009 günü Şişli Etfal Hastanesi Büyük Salonunda düzenlenen sempozyuma katılarak sunum yaptı.

 

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü BAŞ‘ın açılış konuşmasıyla başlayan Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Yönetmeliğinin Değerlendirilmesi Sempozyumunun "Tarımsal Üretim Teknolojileri ve İnsan Sağlığına Katkısı" konulu birinci oturumunda Yıldız Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeminur TOPAL ile Ege Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazimi AÇIKGÖZ bilgilendirmede bulundu.

Genetiği Değiştirilmiş Bitkilerin İnsan, Hayvan ve Çevre Sağlığına Etkileri konulu ikinci oturumunda sunum yapan Şube Başkanımız Ahmet ATALIK küresel açlığın asıl nedeni, dünyada buğday ve pirinç stoklarının durumu, GD tohumla üretim yapan ülkeler, AB‘de GDO tarımının durumu, GDO konusundaki istatistiklerin abartısı, GDO‘ların küçük çiftçiler verim ve tarım ilacı kullanımı ile tohum fiyatları üzerine olumsuz etkileri, GDO risk analizlerindeki bilim insanlarının itirazları konularında ODA‘mız görüşlerini aktardı. Bu oturumun diğer konuşmacıları ise Çiftçi-Sen Genel Başkanı Abdullah AYSU, Türk Tabipler Birliği Temsilcisi Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL ile Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı Kemal ÖZER oldu.

Okunma Sayısı: 943
Fotoğraf Galerisi