GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ
OD`mızın da destekleyicileri arasında olduğu 3. Gıda Güvenliği Kongresi 3-4 Mayıs 2012 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesinde gerçekleştirildi.
İstanbul‘da düzenlenen etkinlikte iki günlük süreçte toplam sekiz oturumda yerli ve yabancı katılımcıların katkısıyla gıda güvenliği çeşitli yönleriyle tartışıldı.
Etkinliğin ikinci gününde ODA Başkanımız Turhan TUNCER‘in eş başkanlık görevini üstlendiği oturumda ABD Gıda ve İlaç Dairesi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ofisi‘nden Layla Issa BATARSEH "ABD Gıda ve İlaç Dairesi‘nin (FDA) Yeni Gıda Güvenliği Kanunu‘na Genel Bakışı ve Bu Kanunla Getirilen Önleyici Tedbirler", Hellenic Catering Thessaloniki‘den Sofia BAIRAKTARI "Gıda Kalitesinin İnternet Ağı Hizmetleri Aracılığıyla İzlenmesinin Gıda Güvenliği Düzeyinin Artırılmasına Katkısı", Eurofins Gfa Lab Service GmbH‘den Olaf PAPKE "Balıklarda Dioksinler ve Diğer Kimyasal Bulaşanlar Bir Sorun Var mı?", Bal Paketleyicileri, İhracatçıları ve Sanayicileri Derneği‘nden Aslı Elif SUNAY "Arı Ürünleri Sektöründe İzlenebilirliğin Önemi" konulu sunumu yaptı.
Onur Kurulu Üyemiz Mehmet ATEŞ ve İstanbul Şube Başkanımız Ahmet ATALIK da kongreyi yakından takip etti.