GIDA İŞYERLERİNE KAPASİTE RAPORU DÜZENLENMESİ İŞLEMİNE BAŞLANMIŞTIR.

ANTALYA
03.07.2006
 
5179 sayılı Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun'un 4 üncü ve 6 ncı maddelerine dayanılarak hazırlanan ve 27/8/2004 tarih ve 2556 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulan Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeleri Üreten İş Yerlerinin, Çalışma İzni ve Gıda Sicili ve Üretim İzni İşlemleri ile Sorumlu Yönetici İstihdamı Hakkında Yönetmeliğin 26 ncı maddesi uyarınca Çalışma İzni ve Gıda Sicili alabilmek için diğer belge ve bilgiler yanında işyerine ait Kapasite Raporunun da ilgili mercie verilmesi zorunluluğu vardır.Diğer taraftan, Çalışma İzni ve Gıda Sicili alacakların, ilgili mercie verecekleri bir başka belge ise, aynı maddenin (g) bendi ne göre, sorumlu yöneticinin meslek odasından alacağı Sorumlu Yönetici Belgesidir.Yukarıda bahsi geçen Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin (f) bendine göre, sorumlu yöneticinin atanması, ancak meslek odalarından alınacak Sorumlu Yönetici Belgeleriyle mümkündür. Bu belgelerin, hazırlanmasında karşılaşılan gecikme ve aksaklıkların önlenebilmesi ve üyelerimizin mağduriyetlerinin en aza indirilmesi için kapasite raporlarının, gıda üretimi ve denetimi konusunda uzmanlığı meslek odasınca onaylanan mühendisler tarafından da düzenlenebilmesi ve bunların Şube Başkanlıkları ile İl Temsilcilikleri tarafından onaylanmasının doğru olacağı değerlendirilmiştir.Bu amaçla, Gıda Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası ile ODA'mız arasında bir protokol düzenlenmiş olup, bu protokolün uygulanmasına yardımcı olacak şekilde 2006 yılı için rapor düzenleyecek üyelerimiz belirlenmiştir.Bu doğrultuda raporu düzenlemek üzere ZMO Genel Merkez tarafından göreve atanan Şubemiz üyeleri ile 20.06.2006 tarihinde Şubemizde konu uzmanları tarafından eğitimden geçirilerek göreve başlamışlardır.Kapasite raporu almak isteyen işletmelerin şubemize bir dilekçe ile müracaatları rica olunur.Daha geniş bilgi için ZMO Antalya Şube TEL:2377020

Okunma Sayısı: 4670