GIDANIN GELECEĞİ

MERKEZ
23.05.2009
 

GIDANIN GELECEĞİ

Gezegendeki tüm insanların, yaşamlarını sürdürmek için yeterli gıdayı üretmesi ve gereksinim duyduğu gıdaya ulaşması temel bir insanlık hakkıdır. Oysa dünyamızda bu en temel haktan yoksun milyonlarca insan yaşamakta.

Sağlıklı gıda ve sağlıklı tarımsal üretim sistemleri doğal yaşamın ve biyoçeşitliliğin korunmasına bağlıdır. Endüstriyel tarım, iddia edildiği gibi dünyanın yiyecek ihtiyacını karşılamanın tek yolu olmadığı gibi, ekolojik dengeleri bozarak, yiyecek kalitesini düşürerek insan sağlığını olumsuz etkilemekte, insanlık ve dünyanın doğal dengesi üzerinde büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Dr. Vandana Shiva ve Carlo Petrini‘nin katılımıyla iki günlük seminer ve atölye çalışmalarında yukardan küreselleşmenin kaynakları hızla tüketerek "GIDANIN GELECEĞİ" üzerinde oluşturduğu bu tehdit, ulusal ve küresel boyutlarda ele alınacak ve "Ne yapabiliriz?" sorusuna yanıt aranacak.

Toplantı 27-28 Mayıs 2009‘da Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezinde yapılacak.

GIDANIN GELECEĞİ
Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi
27-28 Mayıs 2009
27 Mayıs 2009
9:00‘dan itibaren: Toplantı kayıt.
10:00
Açılış ve sunum

Gıdanın Geleceği, Türkiye‘den Perspektifler:
10:30-11:30 Abdullah Aysu - Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu
Gıdanın Geleceği: Bilge Köylü Tarımı
11:30-12:30 Prof. Dr. Tayfun Özkaya - Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi
Tarımda Hegemonya ....

12:30-13:30 Öğle yemeği

Atölye Çalışmaları
13:30 - 15:30
Gıda üretiminde yerel çeşitliliğin korunması
Üreticiden tüketiciye adil gıda zincirlerinin kurulması

15:30-16:00 Ara

Gıdanın Geleceği, Küresel Perspektifler:
16:00-17:00 Vandana Shiva
Navdanya: Halkların bilgi, biyoçeşitlilik, su ve gıda haklarının savunulması

28 Mayıs 2009
Gıdanın Geleceği, Türkiye‘den Perspektifler:
10:30-11:15 Dr. Gökhan Günaydın - Ziraat Mühendisleri Odası
Küçük Köylülüğün Tasfiyesi: Küreselden Türkiye Örneğine
11:30-12:30 Prof. Dr. Neş‘e Bilgin - Boğaziçi Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik
.....................................

12:30-13:30 Öğle Yemeği

Atölye Çalışmaları
13:30 - 15:30
Su kaynaklarının paylaşılması ve korunması
Geleneksel bilgi birikiminin derlenmesi

15:30-16:00 Ara

Kapanış oturumu
16:30- 17:15 Vandana Shiva

Okunma Sayısı: 729