GIDANIN GELECEĞİ ETKİNLİĞİ

GIDANIN GELECEĞİ ETKİNLİĞİ
İSTANBUL
01.06.2009

Bileşeni olduğumuz GDO’ya Hayır Platformu’nun Boğaziçi Ü. Çevre Bilimleri Enstitüsü ve Slow Food Türkiye ile birlikte gerçekleştirdiği “Gıdanın Geleceği” etkinliği 27-28 Mayıs 2009 tarihlerinde Boğaziçi Ü. Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Gıdanın Geleceği, Türkiye‘den Perspektifler çerçevesinde gerçekleştirilen oturumların ilkinde Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Abdullah AYSU "Gıdanın Geleceği: Bilge Köylü Tarımı", Ege Ü. Ziraat Fak. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun ÖZKAYA "Neoliberal Hegemonya, Tarım Sistemleri ve Gıdanın Egemenliği" konularında sunum yaptılar.

Etkinliğin ikinci gününde ise ODA Başkanımız Dr. Gökhan GÜNAYDIN "Küçük Köylülüğün Tasfiyesi: Küreselden Türkiye Örneğine", Boğaziçi Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe BİLGİN "Anadolu‘nun Genetik Zenginliği: Meyve Çeşitleri" konularında bilgiler verdiler.

İki günlük etkinlik boyunca ayrıca

- Yerel Çeşitliliğin Korunması

- Üreticiden Tüketiciye Adil Gıda Zincirleri

- Su Kaynaklarının Paylaşımı

- Geleneksel Bilginin Derlenmesi

konularında çalışma atölyeleri gerçekleştirildi.

Okunma Sayısı: 1307
Fotoğraf Galerisi