GÖKÇEK, ZMO`NUN DA ARALARINDA OLDUĞU MESLEK ODALARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

GÖKÇEK, ZMO`NUN DA ARALARINDA OLDUĞU MESLEK ODALARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
MERKEZ
22.01.2015

ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR, Avukatımız ve Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı ile birlikte Savcılığa giderek ifade verdi.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "iftira ve Ankapark`ta yargı kararlarının uygulanmadığı iddiasıyla suç uydurma" fiilinden Ziraat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Peyzaj Mimarları Odası hakkında suç duyurusunda bulundu.  

Bunun üzerine ODA Başkanımız Özden Güngör ve Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, avukatları ile birlikte 22 Ocak 2015 Perşembe günü savcılığa giderek ifade verdiler.  

ODA Başkanımız Güngör verdiği ifadede, "Ankara Büyükşehir Belediyesi‘nin AOÇ‘de yapmış olduğu yenileme ve ANKAPARK işlemleri hakkında meslek odalarının açmış olduğu davalar sonucunda yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir. Ancak büyükşehir belediye başkanı bu kararları uygulamamaktadır. Bu nedenle suç duyurusunda bulunmuştuk. İftira atma ve suç uydurma kastımız yoktur. Suçlamayı kabul etmiyoruz" dedi.

Meslek odaları konuyla ilgili olarak gelecek hafta açıklama yapacaklar.

 

Okunma Sayısı: 47
Fotoğraf Galerisi