GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU TOPLANTISI
Orhangazi Güç Birliği Platformu tarafından “Katil Değil Ulaştıran Otoyol İstiyoruz” konulu kampanya başlatıldı.
Orhangazi Güç Birliği Platformu tarafından 1 Aralık 2010 tarihinde "Katil Değil Ulaştıran Otoyol İstiyoruz " konulu toplantı gerçekleşti.
Orhangazi Güç Birliği Platformu tarafından Orhangazi Yıldız Düğün Salonunda düzenlenen toplantıda 1. Sınıf Tarım Arazilerini ve İznik Gölü‘nü yok edecek olan İstanbul- İzmir Otoyolunun Orhangazi geçiş güzergahı ele alındı.
Toplantıda ayrıca güzergahın Göl Havzasından değil, kıraç ve hazine arazisi olan Orhangazi kuzey batı üst kesiminden geçmesi ve Yeniköy ve Üreğil‘deki Çevre katliamının durdurulması gerektiği dile getirildi. Bu amacıla "Katil Değil Ulaştıran Otoyol İstiyoruz" konulu kampanya başlatıldı.
Toplantıya Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç Dr. Ertuğrul Aksoy, TMMOB İl Koordinasyon Kurul Sekreteri Fikri Düşünceli, Doğader Başkanı Murat Demir, Doğader Mustafakemalpaşa İlçesi Sivil Toplum Platformu Başkanı Öğretmen Seyit Ali Geçici, Bursa Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurul Üyesi Ercüment Çervatoğlu, Mustafakemalpaşa Kültür Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek, Tema gönüllüsü Rasim Balaban, Tüm Bel Sen Orhangazi Temsilcisi Nurettin Kırdemir, Yalova‘da yürüttüğü çevre mücadelesiyle başarılı çalışmalar yapan Av. Ayşe Aydemir başta olmak üzere Orhangazi Güç Birliği Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları, Muhtarlar ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY toplantıda ; Toplantıya köylülerin de katılımını beklerdik. Ancak biliyoruz ki, tarımla uğraştıkları için bu mücadeleyi destekleyeceklerinden şüphe yoktur. Biz yatırım düşmanı değiliz. Güzergahın değişmesi ekonomik değilse, 200-300 yıllık zeytinlikler geri gelecek mi? Ya da otoyol karnımızı doyuracak mı? Otoyolun %60‘ı birinci sınıf tarım arazilerinden geçiyor. Bu sadece köylünün, tarımla uğraşanın sorunu değil. Bu güzergahıyla otoyola tüm cumhur karşı. Eğer cumhur karşı ise bizim söylediklerimizin kale alınması gerekiyor. Pahalı da; olsa çevreye, doğaya, zeytinliklere ve yüzlerce yıllık İznik Gölü‘ne zarar vermeyen projelerin değerlendirilmesi gerekiyor. Burada yaşayan biziz. Başka toprak var mı? Yöneticilere düşen bizlerin çığlılarına cevap vermektir. Bu güzergâhıyla otoyolun egzoz gazından, İznik Gölü‘ne atıkların gitmesinden başka bir getirisi yok. Mücadelemiz 2. ve 3. alternatiflerin tekrar gözden geçirilerek ele alınması içindir." dedi.
Mustafa Kemalpaşa İlçesi Sivil Toplum Platformu Başkanı Öğretmen Seyit Ali GEÇİCİ ise Otoyolun Tarım arazilerine ve İznik gölüne olası risk ve zararlarını detayları ile anlattı. Ayrıca Orhangazililerin başlattıkları kampanyalarında yalnız olmadıklarını bu konudaki çabalarına her türlü katkıyı koyacaklarını belirtti.