HABERAY.COM: TARIM BAKANLIĞI SINAV YAPTI! 80 SORUDAN 40 TANESİNİN CEVABI ‘A' ŞIKKI ÇIKTI!- 25 EKİM 2020

HABERAY.COM: TARIM BAKANLIĞI SINAV YAPTI! 80 SORUDAN 40 TANESİNİN CEVABI ‘A' ŞIKKI ÇIKTI!- 25 EKİM 2020
MERKEZ
25.10.2020

"Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı oldukça garip bir olayla konuşuluyor, 80 sorudan 40 tanesinin cevabı `A` şıkkı olan sınav sosyal medyada en fazla konuşulan konular arasında bulunuyor."

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı oldukça garip bir olayla konuşuluyor, 80 sorudan 40 tanesinin cevabı `A` şıkkı olan sınav sosyal medyada en fazla konuşulan konular arasında bulunuyor. Adaylar durumun bu şekilde ortaya çıkmasıyla birlikte  itiraz etti. Sınavın iptali için büyük çapta kampanya başlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı oldukça büyük bir skandalla tartışma yarattı. Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi üzerinden Ankara, İzmir ve aynı zamanda İstanbul`da gerçekleştirmiş olan sınav, 11 Nisan`da yapılması gerekiyordu. Fakat sınav, pandemi sebebiyle 17 Ekim`e gerçekleştirildi.

YÖNETMELİK DEĞİŞTİ

Aradan geçen zamanda yapılan yönetmelik değişikliğiyle sınava orman ve endüstri mühendislerinin de aynı zamanda katılmasının yolu açıldı. 14 bin 948 vatandaşın katılmış olduğu sınavda 80 sorudan 40 tanesinin doğru cevabı ‘A’ şıkkı olduğu anlaşıldı. Sınavdan geçer puan olarak kabul edilen 70`i almak  için 80 sorudan 56 tanesini doğru yanıtlamak gerekmektedir. Sınavda yanlışlar doğruları diğer sınavlarda olduğu gibi götürmüyor. Tüm soruları ‘A’ işaretleyen bir şahıs bu sınavdan 50 puan almış oluyor. Geçer notların az olması durumunda ise ‘çan eğrisi` uygulanacak.

BAKAN İLE GÖRÜŞECEKLER

Bu uygulamayla 50 puan alan vatandaşların da sınavı geçme ve zirai ilaç satma yetkisi alma durumu bulunuyor. Sınav neticelerinin 16 Kasım`da açıklanacağı ile ilgili beklenti bulunurken, adaylar sınavın iptali için noktasında kampanya başlattığı öğrenildi. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak bilinmekte olan Baki Remzi Suiçmez, yapmış olduğu açıklamada konu hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli`ye ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceklerini söyledi.

 

Haber kaynağına ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ. 

Okunma Sayısı: 547
Fotoğraf Galerisi