HACCP EĞİTİMİ YAPILDI
1-2-3 Aralık 2006 tarihleri arasında Şubemizde HACCP ( Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları ) Eğitim Semineri düzenlendi.HACCP Eğitim Semineri 32 kişinin katılımıyla gerçekleşti ve seminer sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.Eğitim çalışması hakkında Şubemiz Başkanı Prof.Dr.Zeki ACAR basına bir açıklama yaptı.
BASIN AÇIKLAMASI
Tüm yurttaşlarımızın güvenli gıdalara ulaşmak anayasal hakkıdır.Bu hakkın yerine getirilmesinde devletimiz düzenleyici ve denetleyici görevini ilgili birimler aracılığıyla yerine getirmektedir.Tarladan sofralarımıza ulaşıncaya kadar olan üretim,hasat,işleme,ambalajlama,depolama,dağıtım ve sunum gibi aşamalarda gerekli özen ve denetim yapıldığı zaman güvenli gıdalara ulaşabiliriz.Yukarıda sayılan aşamalarda nelerin yapılıp,nelerin yapılmaması gerektiği bilinir ve denetlenirse,herhangi bir tehlike ortaya çıkmadan önlenebilir.Bu görevi ancak konu uzmanı teknik elemanlar yerine getirebilir.
HACCP ( Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları ) tüketicilerin güvenli gıdalara ulaşabilmesi için gerekli olan işlem ve denetimleri kapsayan bir sistemdir.Ziraat Mühendisleri Odası,değişen ve gelişen koşullar ve sistemler çerçevesinde HACCP sistemini meslektaşlarımıza ve ilgili diğer teknik personele aktarmak için 3 günlük bir eğitin çalışması düzenlenmiştir.Ziraat Mühendislerinin Anayasal Örgütü olan Ziraat Mühendisleri Odası,sorumluluklarının gereği olarak bu tip eğitim çalışmalarını sürdürecektir.
Bir tarım kenti olan ilimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasının,ancak tarıma dayalı sanayi ile olacağı düşüncesindeyiz.Güvenli,kaliteli tarım ürünleri üretimi,işleme ve pazarlanması konusunda Samsun‘u marka haline getirmeliyiz.Donanımlı,konuyu çok iyi bilen,eğitimli teknik personelin varlığı,bu hedefe ulaşmanın itici gücü olacağı düşüncesindeyiz.
Yapılan eğitim çalışmalarının ilimize ve ülkemize yararlı olmasını dileriz.
Prof.Dr.Zeki ACAR
Şube Başkanı
Yönetim Kurulu Adına