HACCP VE ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ
HACCP ( TEHLİKE ANALİZİ VE KRİTİK KONTROL NOKTALARI) TEMEL EĞİTİMİ VE ISO 22000: 2005 GIDA GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ-MUĞLA
HACCP ( Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) TEMEL EĞİTİMİ
Gıda güvenliği yönetimine uygulandığı şekliyle HACCP sistemi, gıda güvenliği sorunlarını önlemek için gıdaların işlenmesinde kritik noktaların kontrolü yaklaşımını kullanır. Bilime dayanan ve sistematik olan sistem, gıdaların güvenliğini sağlamak için özel tehlikeleri ve önlemleri tanımlar. HACCP tehlikeleri önlemeye dayanmaktadır ve nihai ürün tetkik ve testine bağımlılığı azaltmaktadır.
HACCP sistemi ilk üreticiden tüketiciye kadar bütün gıda zinciri boyunca uygulanabilir. Gıda güvenliğini iyileştirmenin yanı sıra HACCP uygulamasının diğer yararları arasında kaynakların etkin kullanımı, gıda endüstrisinin tasarrufta bulunması ve gıda güvenliği ile ilgili sorunların daha çabuk ele alınması bulunmaktadır.
HACCP, gıda endüstrisi seviyesinde kontrol sorumluluğunu ve derecesini arttırmaktadır. Uygun şekilde tatbik edilen bir HACCP sistemi gıda işleyicilerinin gıda güvenliğinin sağlanması konusuna daha yoğun katılımını sağlamakta ve bu şekilde işlerinde yenilenen bir motivasyon sağlamaktadır.
HACCP‘nin uygulanması şirket tarafından tesis edilmiş olan kalite güvence prosedürlerinin ve iyi imalat uygulamalarının yapılmaması anlamına gelmemektedir; fakat, sistematik bir yaklaşımın bir parçası olarak ve HACCP planı ile uygun şekilde bütünleşmesi için bu prosedürlerin revizyonunu gerektirmektedir.
HACCP : 26-27-28 Haziran 2007
YER:Muğla Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu
Program: Süre 3 Gün
Eğitici : Vecdi KARACAOĞLU
Katılım Şartları:
Oda Üyeleri: 150 YTL
Öğrenciler: 100 YTL
Oda Üyesi Olmayanlar : 200 YTL
BAŞVURU : TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi
TELEFON : 0252 213 11 05
ISO 22000: 2005 GIDA GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ
Ulusal düzeyde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nın yayımladığı zorunlu Ulusal HACCP Yönetmeliği‘nin yanında; uluslararası zorunlu olmayan ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ uluslararası ticarete uyması talep edilerek yayımlanmış, dünyanın aynı dili konuşacağı ilk uluslar arası kabul görecek gıda güvenlik mevzuatıdır. Ülkemizin birincil üretime dönük ihracat düşünüldüğünde ISO 22000 şartlarının bilinmesine ihtiyaç duyulacaktır.
ISO 22000: 29 Haziran 2007
Program : Süre 1 Gün
Eğitici : Vecdi KARACAOĞLU
Katılım Şartları: HACCP Temel Prensipleri Eğitim Kılavuzu" programına katılmış olmak
Oda Üyeleri: 100 YTL
Öğrenciler : 50 YTL
Diğer Katılımcılar : 150 YTL
BAŞVURU : TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi