HACCP VE ISO 22000 EĞİTİMİ 16-17-18-19 KASIM 2006

MERSİN
27.10.2006
 

HACCP ( Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) TEMEL EĞİTİMİ

Gıda güvenliği yönetimine uygulandığı şekliyle HACCP sistemi, gıda güvenliği sorunlarını önlemek için gıdaların işlenmesinde kritik noktaların kontrolü yaklaşımını kullanır. Bilime dayanan ve sistematik olan sistem, gıdaların güvenliğini sağlamak için özel tehlikeleri ve önlemleri tanımlar. HACCP tehlikeleri önlemeye dayanmaktadır ve nihai ürün tetkik ve testine bağımlılığı azaltmaktadır.

HACCP sistemi ilk üreticiden tüketiciye kadar bütün gıda zinciri boyunca uygulanabilir. Gıda güvenliğini iyileştirmenin yanı sıra HACCP uygulamasının diğer yararları arasında kaynakların etkin kullanımı, gıda endüstrisinin tasarrufta bulunması ve gıda güvenliği ile ilgili sorunların daha çabuk ele alınması bulunmaktadır.

HACCP, gıda endüstrisi seviyesinde kontrol sorumluluğunu ve derecesini arttırmaktadır. Uygun şekilde tatbik edilen bir HACCP sistemi gıda işleyicilerinin gıda güvenliğinin sağlanması konusuna daha yoğun katılımını sağlamakta ve bu şekilde işlerinde yenilenen bir motivasyon sağlamaktadır.

HACCP’nin uygulanması şirket tarafından tesis edilmiş olan kalite güvence prosedürlerinin ve iyi imalat uygulamalarının yapılmaması anlamına gelmemektedir; fakat, sistematik bir yaklaşımın bir parçası olarak ve HACCP planı ile uygun şekilde bütünleşmesi için bu prosedürlerin revizyonunu gerektirmektedir.

 

ISO 22000: 2005 GIDA GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMİ

Ulusal düzeyde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın yayımladığı zorunlu Ulusal HACCP Yönetmeliği’nin yanında; uluslararası zorunlu olmayan ISO 22000:2005 GIDA GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ uluslararası ticarete uyması talep edilerek yayımlanmış, dünyanın aynı dili konuşacağı ilk uluslar arası kabul görecek gıda güvenlik mevzuatıdır. Ülkemizin birincil üretime dönük ihracat düşünüldüğünde ISO 22000 şartlarının bilinmesine ihtiyaç duyulacaktır.

 

Bu eğitim programı daha önceden Ziraat Mühendisleri ODASI ve TARGEV (Tarımsal Gelişme Eğitim  ve Sosyal Dayanışma Vakfı) işbirliği ile düzenlenmiş ve ileride düzenlenecek olan FAO’nun tavsiye ettiği “HACCP Temel Prensipleri Eğitim Kılavuzu” eğitim programına katılmış olanları eğitme amacına dönük olarak düzenlenmektedir.

 

 

HACCP :16-17-18- KASIM 2006

Program: Süre 3 Gün

Eğitici   : Vecdi KARACAOĞLU

Katılım Şartları:

Ziraat Mühendisi Oda Üyeleri ve Öğrenciler       : 150,00 YTL

Oda Üyesi Olmayanlar                       : 200,00 YTL

 

 

ISO 22000:19 KASIM 2006

Program  : Süre 1 Gün

Eğitici    : Vecdi KARACAOĞLU

Katılım Şartları:

HACCP Temel Prensipleri Eğitim Kılavuzu” programına katılmış olmak

ZMO Üyeleri ve öğrenciler       : 100,00 YTL

Diğer Katılımcılar          : 150,00 YTL

 

 

BAŞVURU       : TMMOB Ziraat Mühendisleri ODASI Mersin Şubesi

YER          :

TELEFON       : (0324) 327 97 48 – 326 55 74

 

Okunma Sayısı: 2858