HATAY BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ (01-02-03-04 ARALIK 2017)

HATAY
24.11.2017
 

  HATAY BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ

EĞİTİMİ VEREN ŞUBE  :HATAY

EĞİTİM YERİ ADRESİ  :TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY ŞUBE

                                      EĞİTİM SALONU

EĞİTİM TARİHİ            :01/02/03/04 ARALIK 2017

EĞİTİM SAATİ              : 14:00-20:00

EĞİTİM KONTENJAN    : 24 Kişi

İLETİŞİM                      : 0326 2142132

                                       0533 1462181

 KATILIM ŞARTLARI:

  1. Kayıtlarda ODA ÜYELERİ ÖNCELİKLİDİR.

  2. Eğitime katılacakların beş yıllık mesleki kıdem kazanmış olması gerekmektedir. Mesleki kıdemin hesaplanmasında ODA üyelik süresi veya mezuniyet tarihi dikkate alınacaktır.

  3. Aidat borcu bulunmamak,

  4. Telefon ile kayıt alınmayacaktır. Katılımcılar; Bilirkişilik Temel Eğitimi Kayıt Formu doldurulacak ve eğitim ücretinin ödendiğine dair dekont veya makbuzla şahsen başvuru ile kayıt yaptırılacaktır

  5. Eğitim Ücreti:

    • ODA Üyelerine 600.-TL.

    • Üye olmayanlara: 750.-TL.

 

  • Temel eğitime katılmak zorunludur. Katılımcıların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve derslerin 1/12‘sine (2 ders saati) devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.

  • Bu kurala uymayan katılımcılara ücret iadesi yapılmayacak ve katılım belgesi verilemeyecektir.

 

EĞİTİM İÇERİĞİ

 

BÖLÜM 1: YARGILAMA HUKUKUNA İLİŞKİN İLKELER ve İSPAT HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR

 Giriş 

Türk yargı teşkilatı

Yargısal faaliyet içinde yer alan süreler

Yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler

 

BÖLÜM 2: BİLİRKİŞİNİN NİTELİKLERİ, ÖDEVLERİ VE ETİK İLKELER

Bilirkişinin Nitelikleri

Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt

Bilirkişinin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler

Bilirkişinin Denetimi ve Sorumluluğu

 

BÖLÜM 3: BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ

Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu

Bilirkişinin Görevlendirilmesi

Bilirkişi İncelemesinin Yapılması

 

BÖLÜM 4: RAPOR YAZIMI USUL VE ESASLARI

Oy ve Görüşün Sunulması

Bilirkişi Raporunun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi

 

 BÖLÜM 5: UYGULAMA

 

Okunma Sayısı: 200