HEDEF HALK GAZETESİ: TARIM DANIŞMANLARI ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR-1 ARALIK 2020

HEDEF HALK GAZETESİ: TARIM DANIŞMANLARI ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR-1 ARALIK 2020
SAMSUN
01.12.2020
 

ZMO Başkanı Hasan Çobancı v Tarım Danışmanları İl Temsilcisi Fatih Güngör, "Tarım danışmanına ödenen maaş "asgari ücret" kadardır.Danışmanların bu mağduriyetleri acilen giderilmelidir" dedi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hasan Çobancı ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Tarım Danışmanları İl Temsilcisi Fatih Güngör, Samsun`da 67 tarım danışmanının görev yaptığını kaydetti.

Tarım ve Orman Bakanlığı`nın serbest yada ziraat odaları,kooperatifler ve birlikler bünyesinde çalışan "tarım danışmanları" için destek ödemeleri yaptığını hatırlatan Çobancı ve Güngör, "Bu destek miktarı;her tarım danışmanı için tarım danışmanının maaşı,SGK prim ve vergi ödemeleri,arazi çalışmaları için gerekli araç v.s. her türlü gideri bu destekten karşılanmak üzere 2019 yılı için 46 bin TL.dir. Tarım danışmanına ödenen maaş "asgari ücret" kadardır. Ayrıca tarım danışmanlarına işsizlik sigortası primi ödemesi yapılmamasından dolayı işsiz kalmaları durumunda yeni bir iş bulmak için hayatlarını idame ettirmeleri gereken bir sürede maddi olartak sorun yaşamaktadırlar" dedi.

2020 DESTEĞİ DEĞİŞMEDİ

2020 yılında tarım danışmanlarına yapılacak destekleme tutarının değişmediğini kaydeden ZMO Başkanı Hasan Çobancı ve Tarım Danışmanı Fatih Güngör şöyle konuştu;"Destek miktarı bu haliyle kalacak olursa tarım danışmanlarının aylık ücretleri asgari ücretin altında kalacak ve mağduriyet yaşamalarına neden olacaktır.Tarım danışmanlarının bu mağduriyetleri acilen giderilmelidir.Hatta kamuda çalışan meslektaşları ile eşit ücrete kavuşturulmalı,Tarım ve Orman Bakanlığı personel açığını tatbiki bilgi ve beceriye sahip bu tarım danışmanlarını kadroya alarak gidermelidir"

Zekeriya FIRAT 

Okunma Sayısı: 61
Fotoğraf Galerisi