HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ PANELİ

HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ PANELİ
BURSA
05.04.2011

Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY Bursa Kent Konseyi Arazi Kullanımı ve Su Kaynakları Çalışma Grubu tarafından düzenlenen panele katıldı.

 

 

Bursa Kent Konseyi Arazi Kullanımı ve Su Kaynakları Çalışma Grubu tarafından 12 Mart 2011 tarihinde Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu´nda düzenlenen ‘Hidroelektrik Santralleri (HES) Paneli‘nde Bursa‘daki hidroelektrik enerji kaynakları ele alındı.

Panele  Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY ile Oda üyelerimizden ve U.Ü. Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali VARDAR katıldılar. Biyosistem Mühendisliği Tarımsal Enerji Sistemleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali VARDAR, `Hidrolik Enerji´ hakkında detaylı bilgiler verdi. Fosil ve nükleer yakıtların sürdürülebilirliğinin riskli olduğunu kaydeden Vardar, yenilebilir enerji kaynaklarının sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunu ve bu yüzden bu kaynaklara yönelmek gerektiğini aktardı.

Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY  ise "Nehir tipi HES´ler ve çevresel etkileri" hakkında sunum yaptı. Bursa´daki barajların büyük oranda yanlış planlandığını ve çevreye zarar verdiğini kaydeden AKSOY, kanunların da bu anlamda yetersiz olduğunu, çeşitli muafiyetlerle SİT alanlarına santral yapılabilmesinin önünün açıldığını söyledi. Belli bir kapasiteden sonra istenilen ÇED raporlarının istismar edildiğini de anlatan AKSOY, kapasite ne olursa olsun ÇED raporunun istenmesi gerektiğini ifade etti.

Okunma Sayısı: 761
Fotoğraf Galerisi