HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİ VE TARIM MÜŞAVİRİ İLE GÖRÜŞME

HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİ VE TARIM MÜŞAVİRİ İLE GÖRÜŞME
KONYA
11.02.2011

ZMO Konya Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Hollanda Ankara Büyükelçisi Jan Paul DİRKSE ve Tarım Müşaviri Stefan VERBUNT ile Asya Lalenin Çumra Tesislerinde görüştü

 

Hollanda Kraliyet Ankara Büyükelçisi Jan Paul DİRKSE ve Ankara Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Stefan VERBUNT, Konya ziyaretlerinin son durağında ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Sevim YÖNET ve Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Ekrem HUĞLU ile Asya Lale Çumra tesislerinde bir araya geldi.

Konya‘da bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Hollanda Büyükelçisi Jan Paul DİRKSE, son ziyaretini Çumra‘daki lale üretim merkezine yaptı. Büyükelçi, Başkanımız Özkan TAŞPINAR‘dan Konya tarımıyla ilgili bilgi aldı. Hollanda‘yı model gördüklerini söyleyen Başkanımız Özkan TAŞPINAR, Jan Paul DİRKSE‘ye Konya‘daki gözlemlerini sordu. Büyükelçi Jan Paul DİRKSE "Kendimi Anavatanımda gibi hissettim" diyerek, Konya‘nın çok önemli ve güzel bir şehir olduğunu, Konya‘ya her gelişinde şehrin gelişimini görmekten mutlu olduğunu ve Konya‘nın son yıllarda lalenin Türkiye‘deki merkezi konumuna geldiğini, laleye olan özlemlerini gidermek için Mayıs ayında Konya‘ya tekrar geleceklerini dile getirdi.

Okunma Sayısı: 1214
Fotoğraf Galerisi