HUDUT GAZETESİ: "ÇİFTÇİMİZ BU FİYATLARLA MUTSUZ, GELECEKTEN UMUTSUZ"-10 EYLÜL 2022

HUDUT GAZETESİ: "ÇİFTÇİMİZ BU FİYATLARLA MUTSUZ, GELECEKTEN UMUTSUZ"-10 EYLÜL 2022
MANİSA
10.09.2022
 

Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Ziraat Mühendisi Erdoğan Yanılmaz, Trakya Birlik’in açıkladığı Ayçiçek Avans alım fiyatlarının, zaten mağdur olan çiftçiyi daha da mağdur edeceğini savundu.

Yanılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, Ayçiçeği maliyetinin 12 lira olduğun dile getirerek, “Maliyet 12 tl/kg iken bu fiyatın açıklanması çiftçimizi daha da mağdur edecektir” dedi.

Desteklemelerin halen dekara 50 tl, ayçiçeği tonunda 500 TL olduğu bir süreçte çiftçinin üretimini devam ettirebilmesinin daha da zorlaştığını ifade eden yanılmaz, şunları söyledi:

“Bu yılki sattığı ayçiçeği ile hem borçlarını ödeyecek, hem de önümüzdeki ekim sezonu için gübre ve benzeri girdiklerini karşılayacak. Son yıllarda sürekli hükümet yetkilileri dağı taşı ekin diyor. Çoğu tarım Alanları imara ve ranta açılmışken ekim yapılacak alanlar tarım dışı kullanıma açılması ile ekim sahaları daralıyorken, bu maliyetlerle çiftçimizin üretim yapması gittikçe zorlaşıyor. Çiftçimiz bu fiyatlarla mutsuz, gelecekten umutsuz.”

 

Haber kaynağına ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ. 

Okunma Sayısı: 125
Fotoğraf Galerisi