II. ULUSAL BAĞCILIK-ŞARAPÇILIK SEMPOZYUMU I.DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

DENİZLİ
15.06.2010

II. Ulusal Bağcılık-Şarapçılık Sempozyumu I. Danışma Kurulu Toplantısı 12 Haziran 2010 tarihinde Denizli Sanayi Odasında yapıldı.

 

12.06.2010 tarihinde Denizli Sanayi Odasında, Şubemizin Sekreteryasını yürüttüğü ‘‘II.Ulusal Bağcılık-Şarapçılık Sempozyumu‘‘ I.Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Davetimiz üzerine, Koruma ve Kontrol /Gn/Md.Yardımcısı, Kültür ve Turizm Bakanlık Temsilcisi, TKB Targem temsilcileri ve yine TURSAB ve TUROB temsilcileri, Türkiye Şarap Üreticileri Derneği ile Şarap İşletmelerinin temsilcileri, Ankara, Çukurova ve Namık Kemal Üniversiteleri Ziraat Fakültelerinden davet edilen akademisyenlerin de katıldığı toplantıda konuşan Şube Başkanımız Kasım 2008 yılında I.cisi gerçekleştirilen sözkonusu etkinliğin genel bir değerlendirmesini yaparak, II.cisi için de hedef ve beklentilerini katılımcılara aktardı.

Tüm katılımcılarca 2011 Kasım ayında gerçekleştirilmesine karar verilen II. Sempozyumun sorunlara çözüm odaklı olarak tüm sektörlerin ve kamu kesiminin görev ve sorumluluklarını da ortaya koyan, sektörlerin gelişmesi adına bilimsel ve uygulanabilir bir yol haritasının oluşturulmasına ve 2012 yılında Türkiye‘de yapılacak olan Dünya Şarap Kongresi içinde bir altyapının kurulmasına ve bu amaçla da sektörlerle ilgili olarak yetkili tüm özel ve kamu sektör temsilcilerinin katılımının sağlanmasına karar verildi. 

Yine etkinlik  kapsamında, panellerin, şarap tadımı eğitimlerinin, şarap ve ilgili sektörlerin tanıtım stantlarının açılması ve konu ile ilgili teknik gezilerinde etkinlik kapsamında gerçekleştirilmesi de karar altına alındı.

Okunma Sayısı: 982