II. ULUSAL TARIM ÖĞRENCİ KONGRESİ’NE KATILDIK

II. ULUSAL TARIM ÖĞRENCİ KONGRESİ’NE KATILDIK
KONYA
21.05.2012

II. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi Kayseri`de gerçekleştirildi.

 

 

"II. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi" 10-12 Mayıs 2012 tarihleri arasında Kayseri‘de gerçekleştirildi. Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi ve Tarım ve Çevre Kulübü‘nün ev sahipliği yaptığı "II. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi"ne Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Öğrenci temsilcilerimizden Hasan Şükrü ÇINAR, Yüksek Lisans Öğrencisi Safa BÜYÜKKAPLAN, Aykut ALÇAYIR, Uğur AĞDAĞ, Veysel KUPAL, Eyüp TARSUS, Gökhan KÜLCÜ katıldılar.

10 Mayıs Perşembe günü saat 09.00‘da Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi‘nde yapılan açılış töreni ile başlayan Kongrenin oturumları, 11 Mayıs Cuma günü Erciyes Üniversitesi Develi Kampüsü Hidayet Tutum Kültür ve Kongre Merkezi‘nde devam etti.

Ziraat Mühendisliği öğrencilerinin sorunlarının, tarımda güncel konuların, tarım politikaları ve bilimsel konuların ele alındığı Kongrede; Ziraat Mühendisi Eğitimi ve İstihdamı, Küresel Isınma ve Tarım Üzerine Olası Etkileri, Tarımda Alternatif Enerji Kaynakları, Kırsal Kalkınma Politikaları ve Tarıma Büyük Sermayenin Girişi ve Etkileri, Hayvansal Üretimde Son Gelişmeler başlıca tartışma konuları oldu.

Ziraat Mühendisliği lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen "Tarıma Genç Bakış" adlı Kongreye Konya Şubemiz adına katılan Öğrenci Temsilcilerimizden Uğur AĞDAĞ "Küresel Isınma ve Tarım Üzerine Olası Etkiler", Aykut ALÇAYIR "Tarımda Alternatif Enerji Kaynakları-Biyodizel", Veysel KUPAL "Hayvansal Üretimde Son Gelişmeler-Doku Kültürü" konularında yaptıkları sunumları ile beğeni kazandılar.

Ülke genelinde 13 Üniversitenin Ziraat Fakültesi temsilcisi 200 öğrencinin de iştirak ettiği Kongrede 57 bildiri sunuldu. II. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi, 12 Mayıs Cumartesi günü Kayseri ve Kapadokya Bölgesi‘ne düzenlenen gezi ile sona erdi.

"III. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi"  Akdeniz Üniversitesi‘ nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

 

Okunma Sayısı: 1180
Fotoğraf Galerisi