III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU DÜZENLEME KURULU TOPLANTISI

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU DÜZENLEME KURULU TOPLANTISI
KONYA
24.01.2012

Konya`da 10-12 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu" bilim adamları, araştırmacılar ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

 

 

Konya‘da yapılacak olan "III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu"nun Düzenleme Kurulu, Konya Ticaret Borsası‘nda toplandı. Toplantıya, Ziraat Mühendisleri Odası adına Genel Başkan Dr. Turhan TUNCER, ODA‘mız Üyesi Dr. Meftune EMİROĞLU, Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, Yönetim Kurulu Yazman Üyemiz Ekrem HUĞLU, GMO Genel Başkanı Petek ATAMAN, Yönetim Kurulu Üyesi Bedia DEMİRÖZÜ, TAGEM Daire Başkan Vekili Dr. Mustafa ÇETİNDAĞ, Konya İl Kontrol Laboratuarı Müdürü Dr. Kürşat IŞIK, S.Ü. Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selman TÜRKER, öğretim üyeleri Prof. Dr. Nafi ÇOKSÖYLER, Yrd. Doç. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet ÜNVER katıldı.

10-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu"nun Konya‘da yapılacak olmasının çok önemli olduğunu anlatan Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR Konya‘nın tarım ve tarıma dayalı sanayide gelişmiş ve yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Geleneksel gıdalar ve sunum şekilleri zaten toplumsal hafızada bulunduğundan, kabulünün veya benimsenmesinin çok kolay ve hızlı olacağı da bir gerçektir. Yine toplumda geleneksel gıdalara artan bu ilgi nedeniyle bu alanda üretime yönelik eğilimler söz konusudur. Batıdaki geleneksel gıdalara olan ilgi, ülkemize göre çok daha yüksek seviyededir. Bu alandaki bilimsel literatürler ülkemizdeki araştırmacıların konuya olan ilgisinin artışıyla da çoğalma gösterecektir" dedi.

Okunma Sayısı: 856
Fotoğraf Galerisi