İKLİM ADALETİ VE GIDA EGEMENLİĞİ FORUMU

İKLİM ADALETİ VE GIDA EGEMENLİĞİ FORUMU
İSTANBUL
27.09.2010

Şube Başkanımız Ahmet ATALIK, GDO'ya Hayır Platformu'nun Bursa-Misi Köyü'nde 25 Eylül 2010 tarihinde düzenlediği İklim Adaleti ve Gıda Egemenliği Forumunda sunum yaptı.

 

Forumda "İklim İçin Gıda Egemenliği" başlıklı bir sunum yapan Şube Başkanımız Ahmet ATALIK, tarım tarihini ana başlıklarıyla aktardıktan sonra tarım devrimi, sanayi devrimi, endüstriyel tarımın ortaya çıkışı, iklim değişikliğine katkısı, bu durumdan tarımın ve çiftçilerin etkilenmesi, etkileri azaltmak amacıyla gıda egemenliğinin savunulması konularını vurguladı.

Kolaylaştırıcılığını Doğader üyesi Caner GÖKBAYRAK‘ın yaptığı forumun diğer konuşmacıları Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu‘ndan Adnan ÇOBANOĞLU, Ekoloji Kollektifi Derneğinden Emre Baturay ALTINOK, Tüketici Hakları Derneğinden Turhan ÇAKAR oldu.

Forumun "İklim Adaleti ve Gıda Egemenliği İçin Ne Yapmalı" konusunun tartışıldığı serbest kürsü bölümünde, etkinliğe katılan Bursa Şube Başkanımız Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, tarımsal üretimin temel kaynağı olan tarım arazilerine günümüzde yapılan saldırıların boyutları konusunda açıklamalarda bulundu.

Okunma Sayısı: 1068
Fotoğraf Galerisi