"İKLİM KRİZİ YAKIN GELECEĞİ NASIL ETKİLEYECEK?" BAŞLIKLI ONLİNE SÖYLEŞİ- 23 ARALIK 2021

"İKLİM KRİZİ YAKIN GELECEĞİ NASIL ETKİLEYECEK?" BAŞLIKLI ONLİNE SÖYLEŞİ- 23 ARALIK 2021
MERKEZ
21.12.2021
 

Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında 23 Aralık Perşembe 20.00-21.00 saatleri arasında “İklim Krizi Yakın Geleceği Nasıl Etkileyecek?” başlıklı online söyleşi düzenlenecek. Moderasyonu gazeteci Yıldız YAZICIOĞLU’nun üstleneceği söyleşinin konukları ODA Başkanımız Baki Remzi SUİÇMEZ ve Ekosfer Derneği kurucusu gazeteci Özgür GÜRBÜZ. Söyleşide tüm dünyada yakın gelecekte gıda krizine yol açabileceği tartışılan iklim değişikliğine bağlı gelişmeler ele alınacaktır. Türkiye`nin mevcut zirai üretimindeki son durum ile birlikte Paris Anlaşması`nın kabul edilmiş olmasıyla kuraklıkla mücadele değerlendirilecektir. Türkiye`de kıtlık yaşanıp yaşanmayacağı üzerinde durulacaktır.

Kayıt için lütfen TIKLAYINIZ 

 

KONUKLAR HAKKINDA:

Baki Remzi SUİÇMEZ: 1964 yılında Sürmene-Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sürmene’de tamamladı. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Bölümü’nden 1985 yılında mezun oldu. 2000 yılında TODAİE’de yüksek lisansını tamamlayıp Kamu Yönetimi Uzmanı unvanı aldı. 1988-1990 yılları arasında ÇAYKUR’da, 1990-2005 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. 2005 yılından beri Tarım ve Orman Bakanlığında Ziraat Mühendisi olarak çalışmaktadır.

38., 39. ve 45. Dönemler Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 37. ve 38 Dönemler TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, 2005-2009 yılları arasında iki dönem Türkiye Toprak Bilimi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Halen TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası 47. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. KESK Tarım Orkam-Sen üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Özgür GÜRBÜZ: Uzun yıllardır çevre, ekonomi ve enerji üzerine yazılarıyla tanındı. Birçok gazete, dergi ve radyoda çalıştı. Aralarında Yeni Yüzyıl, Habertürk ve Sabah`ın da bulunduğu gazetelerde çevre haberleri yapan Gürbüz, Liberal Bakış, Global Enerji, Referans ve BirGün`de enerji ve çevre konularında haberler hazırladı ve yazılar yazdı.

Çin Uluslararası Radyosu’nun Pekin bürosunda da çalışan Gürbüz, gazetecilik yapmadığı dönemlerde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. Ekosfer Derneği’nin kurucularından Özgür Gürbüz, Dokuz Eylül Üniversitesi “İşletme” bölümünden mezun oldu, Marmara Üniversitesi’nde “Üretim Yönetimi ve Pazarlama”, Oxford Brookes Üniversitesi’nde ise “Bilgisayar Programcılığı” üzerine yüksek lisans yaptı. Enerji ve İnekler adlı bir kitabı ve çok sayıda makalesi var.

 

100`den fazla kayıt olması durumunda toplantı saatinde sisteme giriş yapmış olan kullanıcılara öncelik verilecektir.

Online söyleşi öncesinde hatırlatma e-postası M4D Projesi tarafından size iletilecek.

Etkinlikle ilgili sorularınızı info@media4democracy.org adresine e-posta ile gönderebilirsiniz.

Okunma Sayısı: 193
Fotoğraf Galerisi