İYİ BİR KARİYER İÇİN NELER YAPILMALI
S.Ü. Ziraat Fakültesinin tüm bölümlerin 3. ve 4.sınıf öğrencilerine iyi bir kariyer için neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledik.
Konya Şubemiz Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi‘nde düzenlediği toplantıda, 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Ziraat Mühendisi olarak meslekte iyi bir kariyer yapmak amacıyla bugünden başlayarak neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi.
Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak Konya Şubemizden Başkanımız Celil ÇALIŞ ile Sayman Üyemiz Fuat KUNDURACI, ODA Üyelerimiz Selçuklu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri YAĞLICI, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cennet OĞUZ, Tarım Ekonomisi Bölümü Farabi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mithat DİREK ile Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sait GEZGİN, 1. ve 2. Dönem ZMO Konya Şube Başkanımız Hasan GÜRLER, Anız Tarım Sahibi Hakan ÇALIŞKAN ve Myvet Tarım Sulama Sistemleri Ltd. Şti sahibi Ziraat Mühendisi Murat AKBULUT katıldı.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısı Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ‘ın Ziraat Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzük hakkında bilgiler vermesi ile başladı.
Son yıllarda etkisini gösteren küresel ısınma ile birlikte nüfusu giderek artan dünyada tarımsal üretimin öneminin daha yeni yeni kavranmaya başlandığını belirten Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, "Bu durumun farkında olan ülkeler 40-50 yıl sonrası artan nüfuslarını doyurabilmek ve dünya ekonomisinde söz sahibi olabilmek için birim alandan daha fazla verim almak amacıyla Arge çalışmaları yapmakta ve birtakım tedbirler almaktadırlar. Ülkemizde de üretimin kontrollü ve bilinçli yapılabilmesi amacıyla tarım sektöründe pek çok yeni uygulamalar gündeme gelmektedir. Bu durum ile Ziraat Mühendislerinin görev ve sorumlulukları artmaktadır. Sizler geleceğin Ziraat Mühendisleri olarak bunun bilincinde ve sorumluluğunda fakülteden mezun olmalısınız. Teorik ve pratik donanımlarınızı sağlamalı, mutlaka en az bir tane yabancı dili anadilimiz gibi anlayabilecek duruma gelene kadar öğrenmeli, mesleğimizi yaparken gerekli olan sertifikalara sahip olmak amacıyla meslek içi eğitimlere katılmalı, proje hazırlamak amacıyla bilgisayar programlarına hakim olacak şekilde kendinizi geliştirmeli ve tarımsal alanda teknolojik gelişmeleri takip etmeniz gerekmektedir" dedi.
Konya Şube Başkanımızdan sonra söz alan konusunda uzman başarılı Ziraat Mühendisi konuşmacılar mesleki deneyimlerini ve meslekte iyi bir kariyer için önerilerini öğrencilerle paylaştılar.